2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με θεματικό άξονα: «Σχολικός Αθλητισμός ? Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα»

Η πρώτη Δευτέρα κάθε Οκτωβρίου ορίστηκε από το σχολικό έτος 2014-2015 ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Μαθητές και εκπαιδευτικοί αφιερώνουν τη συγκεκριμένη ημέρα σε δραστηριότητες προκειμένου να καλλιεργήσουν στοιχεία όπως η συμμετοχή, η προσπάθεια, ο συναγωνισμός και η προσωπική υπέρβαση.Ο θεματικός άξονας του σχολικού έτους 2015-2016 ήταν: ” Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά αθλήματα”.
Το σχολείο μας γιόρτασε τη 2η Πανελλήνια ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με ποικίλους τρόπους:

1.Κάθε εκπαιδευτικός μίλησε με τους μαθητές του για το πνεύμα και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού, τους παραολυμπιακούς αγώνες, την αξία του « Ευ Αγωνίζεσθαι». Έγινε αναφορά σε ιδιαίτερες επιδόσεις που αποτέλεσαν πρότυπο αθλητικού και ολυμπιακού πνεύματος, έγινε συζήτηση για την αξία του αθλητισμού στη ζωή μας, για τον οφειλόμενο σεβασμό και την αποδοχή των ατομικών διαφορών, για την ιστορία (αναφορές στη μυθολογία για το πώς προέκυψαν και γιατί ήταν αφιερωμένοι στο θεό Δία), το σήμα (τι συμβολίζουν οι πέντε κύκλοι) ,το έπαθλο των νικητών, την ολυμπιακή εκεχειρία. Οι μαθητές γνώρισαν τις μασκότ των ολυμπιακών αγώνων στην Ελλάδα (Φοίβος – Αθηνά) ενώ οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων επικεντρώθηκαν στη μάστιγα του αθλητισμού: το ντόπινγκ. Αναφέρθηκαν επίσης στην εμπορευματοποίηση των ολυμπιακών αθλημάτων, στη διαδικασία ανάληψης των αγώνων μέσω της ΔΟΕ και κατέληξαν σε συμπεράσματα σχετικά με την ανάγκη για μαζικό αθλητισμό.

2.Κινητικές Δραστηριότητες από Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα

Α΄1 τάξη: Αγώνες δρόμου και σκυταλοδρομίες ? Οι αγώνες επαναλήφθηκαν με δεμένα χέρια στους αγώνες δρόμου και δεμένα μάτια στις σκυταλοδρομίες.
Α΄2 τάξη: Παιχνίδι με μπάλα με ανοιχτά και κλειστά μάτια
Β΄τάξη: Παιχνίδι με μπάλα ?Διάδρομος, Δισκοβολία με χάρτινα πιατάκια
Γ΄τάξη: Αγώνας δρόμου
Δ΄1 , Δ΄2, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη: Διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου,πετοσφαίρισης,καλαθοσφαίρισης.

3.Άλλες Δραστηριότητες:

?Πραγματοποιήθηκαν εικαστικές δημιουργίες σε κάθε τάξη με συναφή θεματολογία
Α΄ τάξη: Κατασκευή αφίσας με τα ολυμπιακά αθλήματα και τους ολυμπιακούς κύκλους. Ανάγνωση παραμυθιών: «Η Δέσποινα και το περιστέρι» , «Η καμηλοπάρδαλη που δεν έβλεπε καλά».
Β΄ τάξη: Δημιουργία αφίσας με το σήμα των Ελληνικών Ολυμπιακών Αγώνων, της ολυμπιακής δάδας, το περιστέρι της ειρήνης, ολυμπιακά αθλήματα και τις φιγούρες του Φοίβου και της Αθηνάς
Δ΄ τάξη: Κατασκευές με στοιχεία ολυμπιακών αγώνων – Κατασκευή κότινου – Παρακολούθηση προβολής σχετικού με το θέμα της ημέρας βίντεο
Ε΄ τάξη: Κατασκευή ολυμπιακού συμβόλου και στεφανιού από κλαδιά ελιάς
ΣΤ΄ τάξη: Ζωγραφική με σχετική θεματολογία
?Ακούστηκε ο Ολυμπιακός ύμνος

Πανελλήνια Ημέρα σχολικού Αθλητισμού 001Πανελλήνια Ημέρα σχολικού Αθλητισμού 031Πανελλήνια Ημέρα σχολικού Αθλητισμού 088Πανελλήνια Ημέρα σχολικού Αθλητισμού 058DSC00018DSC00065DSC00100Eικαστικές δημιουργίες Ολυμπιακοί Ε΄τάξη 001Eικαστικές δημιουργίες Ολυμπιακοί Ε΄τάξη 004
SAM_0877SAM_0898SAM_0835

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *