Επίσκεψη στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας

Στις 24 Οκτωβρίου του 2019 η Ε και η ΣΤ τάξεις του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας στην οδό «Μπενάκη 11». Εκεί παρακολουθήσαμε δύο πολύ σπουδαία ντοκιμαντέρ τους «Ηλιόσπορους» και τον «Βουκεφάλα».
Οι «Ηλιόσποροι» είχαν θέμα την προσπάθεια μιας ομάδας παιδιών να επιβιώσουν στους δρόμους της Αθήνας πουλώντας ηλιόσπορους. Απέσπασε Ειδική Μνεία Καλύτερου Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ στο Διεθνές Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ Sole Luna στο Παλέρμο της Σικελίας.
Ο «Βουκεφάλας» αναφερόταν στην Σελίν Βαν Τιλ, μια αμαζόνα στην ελβετική εθνική ιππική ομάδα η οποία υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι. Ήταν μόλις 16 ετών. Μετά από αρκετές εβδομάδες σε κώμα χωρίς τη δυνατότητα να μιλάει ή να περπατάει. Ο Βουκεφάλας είναι η ιστορία της Σελίν για την οποία το «όλα είναι δυνατά» δεν είναι απλώς μια έκφραση, αλλά μια πραγματικότητα που ζει καθημερινά.
Όταν τελείωσε η προβολή των ντοκιμαντέρ η υπεύθυνη μας μίλησε για το ηθικό δίδαγμα της κάθε ταινίας. Δηλαδή ότι πρέπει να προσπαθούμε να είμαστε δυνατοί σε ότι μας συμβαίνει, να μην το βάζουμε κάτω και να έχουμε πίστη στον εαυτό μας ότι θα τα καταφέρουμε.