Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΤΕΙ Καλαμάτας

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΤΕΙ Καλαμάτας πραγματοποίησαν οι μαθητές της Ε΄ και της Στ΄ τάξης του σχολείου μας την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου . Φτάνοντας στο κτηριακό συγκρότημα του Τεχνολογικού Ιδρύματος επισκέφτηκαν πρώτα αίθουσα που διατηρείται συλλογή εντόμων και με μικροσκόπια τους δόθηκε η ευκαιρία να δουν και να παρατηρήσουν λεπτομέρειες στο σώμα διάφορων εντόμων όπως πεταλούδες, μέλισσες, σφήκες, ακρίδες κ.ά. Έμαθαν μέσα από ερωτήσεις που τέθηκαν πώς μπορούν και οι ίδιοι να «βαλσαμώσουν» έντομα και δήλωσαν την επιθυμία τους να το κάνουν μέσα στη διάρκεια του σχολικού έτους.
Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το τμήμα υδροπονίας προκειμένου να ενημερωθούν για το συγκεκριμένο τρόπο καλλιέργειας. Οι μαθητές παρακολούθησαν με προσοχή αυτά που είχαν να τους πουν οι υπεύθυνοι, έκαναν ερωτήσεις και εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον. Μετά το τέλος της εκπαιδευτικής επίσκεψης μετέβησαν στο αθλητικό Κέντρο Ολύμπικο όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να παίξουν και να διασκεδάσουν.

Εξαιρετική εκδρομή που άφησε σε όλους ευχάριστα συναισθήματα!

ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΟΛΥΜΠΙΚΟ Ε΄ΚΑΙ ΣΤ΄ 003ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΟΛΥΜΠΙΚΟ Ε΄ΚΑΙ ΣΤ΄ 005ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΟΛΥΜΠΙΚΟ Ε΄ΚΑΙ ΣΤ΄ 017

Μέτρα αντιμετώπισης της γρίπης

H1N1_523142760

Αγαπητοί γονείς,
Σας μεταφέρουμε οδηγίες που στάλθηκαν στη σχολική μας μονάδα από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας επειδή για τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται αυξημένη δραστηριότητα της νόσου της γρίπης στη χώρα μας.
Το ΚΕ.ΕΛ.Π.Ν.Ο. υπενθυμίζει ότι τα κύρια μέτρα για την αντιμετώπισή της είναι:

1. Η τήρηση των μέτρων υγιεινής των χεριών και αναπνευστικής υγιεινής(πλένουμε πολύ συχνά με σαπούνι τα χέρια μας, καλύπτουμε με χαρτομάντιλο ή με τον αγκώνα μας το βήχα ή το φτέρνισμά μας.)Επισημαίνεται η ανάγκη οικειοθελούς απομόνωσης από το σχολείο για τα άτομα που έχουν συμπτώματα γρίπης για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.
2. Έγκαιρη χρήση των αντιϊικών φαρμάκων κατά της γρίπης με τις πρώτες εκδηλώσεις (μέσα σε 48 ώρες)κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών, ακόμα και χωρίς την εργαστηριακή επιβεβαίωση της γρίπης.
3. Η αναζήτηση ιατρικής συμβουλής σε περίπτωση παρατεταμένων ή σοβαρών συμπτωμάτων γρίπης, ιδιαίτερα στις ομάδες αυξημένου κινδύνου.
Συμπτώματα
Η κλινική συμπτωματολογία της γρίπης περιλαμβάνει πυρετό (μεγαλύτερο ή ίσο με 38ο C ) και ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: βήχα, πονόλαιμο, μυαλγίες, συνάχι, πονοκέφαλο, ρίγος, αίσθημα κόπωσης, διάρροια και εμετούς.
Τονίζεται ότι οι μαθητές που παρουσιάζουν γριπώδη συνδρομή πρέπει να παραμένουν στο σπίτι για όσες μέρες διαρκεί ο πυρετός και επιπλέον ένα 24ωρο μετά την υποχώρησή του, χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών.
Οι γονείς πρέπει να ελέγχουν καθημερινά τα παιδιά για την εμφάνιση συμπτωμάτων γρίπης πριν τα στείλουν σχολείο και εάν εμφανίζουν συμπτώματα να μην τα στείλουν.
Προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς της νέας γρίπης – Οδηγίες Ατομικής υγιεινής
? Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης από τον ιό. Εκπαιδεύουμε το παιδί μας.
? Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων. Αυτό σημαίνει ότι φροντίζουμε το παιδί μας να έχει τα δικά του μέσα στην τσάντα του φεύγοντας από το σπίτι.
? Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο. Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση σε κάδο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα πακέτο χαρτομάντιλα μαζί του.
? Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό κατευθείαν από τη βρύση με το στόμα. Το προσωπικό του μπουκάλι νερό θα βοηθούσε σ? αυτή την κατεύθυνση.
? Τακτικό πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό. Αν είναι δυνατόν να έχουν μαζί τους προσωπική συσκευασία αντισηπτικού αλκοολόχου διαλύματος ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη. Συνιστάται καλό τρίψιμο των χεριών μέχρι το αντισηπτικό να στεγνώσει. Τα χέρια πρέπει να πλένονται καλά οπωσδήποτε πριν τη λήψη τροφής.
Εκ της Διευθύνσεως

Σχολικός κήπος

Βρισκόμαστε στα μέσα Φεβρουαρίου. Σε λίγο ο χειμώνας θα είναι παρελθόν. Θέλετε λίγο ο καλός καιρός, λίγο ο κήπος μας που άνθισε και ομορφαίνει το σχολείο μας κάνουν την παροιμία που λέει: «Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει» να είναι σωστή πέρα για πέρα!!!
σχολικός κήπος (2) DSCF3560 σχολικός κήπος (5)

Αποκριάτικος χορός

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 12ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

1_16

Αγαπητοί γονείς, όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια έτσι και φέτος ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας διοργανώνει αποκριάτικο χορό στο εξοχικό κέντρο Κουκούτση,
την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, στις 8:30 μ.μ.
Είναι μια ευκαιρία να συναντηθούμε, να χαρούμε και να διασκεδάσουμε εμπλουτίζοντας τα αποθέματα αισιοδοξίας μας για καλύτερες μέρες.
Η πρόσκληση κοστίζει για τους ενήλικες: 10 ευρώ , για τα παιδιά: 8 ευρώ και περιλαμβάνει πλήρες φαγητό και ποτό. Επίσης θα διεξαχθεί λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα.
Σας καλούμε να παρευρεθείτε όλοι και να στηρίξετε το έργο του Συλλόγου.
Παρακαλούμε, για να κάνουμε τις απαραίτητες κρατήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας μέχρι τη Δευτέρα 22/02/2016 στα τηλέφωνα: Αντωνοπούλου Τζένη: 6937233631, Μάλαμα Αντωνία: 6972013465
Το ΔΣ