Επέτειος 28ης Οκτωβρίου !

 

Οι μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης παρουσίασαν τη σχολική γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Το Γ΄1 τμήμα ζωντάνεψε εικόνες του πολέμου με το θεατρικό                                 «28η Οκτωβρίου – ο πόλεμος αρχίζει».

Το Γ΄2 τμήμα με αφορμή τη γιορτή της σημαίας στις 27 Οκτωβρίου παρουσίασε το θεατρικό «Ασπρογάλανο πανί».

Τέλος η γιορτή έκλεισε με την Δ΄τάξη του σχολείου μας, η οποία παρουσίασε τα σκετς                                                                              «Οι φίλοι» και «Παραμύθι».                             

Επίσης έγινε ανάγνωση αποσπάσματος από το βιβλίο της Ζωρζ Σαρή                        «Όταν ο ήλιος».

Η γιορτή πλαισιώθηκε με  ποιήματα και τραγούδια από τους μαθητές και των δύο τάξεων.

 

Μία συγγραφέας στο σχολείο μας!

Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 επισκέφτηκε το σχολείο μας η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Τσορώνη-Γεωργιάδη Γιολάντα. Οι μαθητές της Α΄ τάξης που είχαν προλάβει να ακούσουν αφηγήσεις παραμυθιών της στο μάθημα της Θεατρικής Αγωγής και της Ευέλικτης Ζώνης την κάλεσαν στην τάξη τους γιατί ήθελαν να την γνωρίσουν. Συζήτησαν για τους ήρωες των βιβλίων της που είναι ζώα, για το μήνυμα που θέλει να μεταδώσει κάθε παραμύθι , για την εικονογράφηση των βιβλίων. Στο τέλος η συγγραφέας έκανε δώρο στο σχολείο  για να μπουν στη δανειστική σχολική βιβλιοθήκη πέντε από τα βιβλία της και υποσχέθηκε να ξανάρθει την Άνοιξη, όταν πια θα έχουν μάθει οι μαθητές να διαβάζουν μόνοι τους τα παραμύθια της και τότε τους περιμένουν πολλές εκπλήξεις.