Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας

Η διατάραξη της ειρήνης και το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία αποτέλεσε ένα γεγονός που μας συγκλόνισε και μας απασχολεί ακόμα καθώς αυτός ο πόλεμος συνεχίζεται. Όλοι οι εκπαιδευτικοί με τους μαθητές τους μίλησαν σχετικά, προβληματίστηκαν και αναφέρθηκαν στις δραματικές συνέπειες ενός πολέμου για όλους τους εμπλεκόμενους. Οι  εικόνες που μεταδίδονται από την τηλεόραση και  που απλά μεταφέρουν την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι άνθρωποι εκεί, μας θλίβουν και μας συγκινούν. 

Νιώσαμε την επιτακτική ανάγκη να βοηθήσουμε με κάποιο τρόπο, οπότε και στάλθηκε ένα ενημερωτικό σημείωμα στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας που τους καλούσε να συμβάλλουν στην προσπάθεια του Ερυθρού Σταυρού για συγκέντρωση τροφίμων και υγειονομικού υλικού με συγκεκριμένα είδη.

Η ανταπόκριση ήταν συγκινητική. Τα τρόφιμα και το υγειονομικό υλικό που συγκεντρώθηκε παραλήφθηκε από τον Ερυθρό Σταυρό   για να προωθηθεί στον αντίστοιχο της Ουκρανίας.

Ευχή όλων μας να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος και η ειρήνη να επουλώσει όλες τις πληγές.

Εθνική επέτειος 25ης Μαρτίου

Ο Μάρτης είναι ένας μήνας με ιδιαίτερη σημασία για την πόλη μας καθώς έχουμε την τιμή να είμαστε πολίτες της πρώτης πόλης που απελευθερώθηκε κατά την ελληνική επανάσταση του 1821. Αν και για μια ακόμα χρονιά η πανδημία δεν μας επιτρέπει να εορτάσουμε με τη λαμπρότητα που της αρμόζει αυτή την επέτειο που εξυμνεί το θαύμα των προγόνων μας και μας καλεί να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους υψώνοντας το λάβαρο της ομοψυχίας, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, εμείς προσπαθούμε να αποδώσουμε με όποιο τρόπο είναι δυνατόν το κλίμα των ημερών. 

Ας απολαύσουμε τους μαθητές μας να τραγουδούν επετειακά τραγούδια: