Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία

Στις 12 Απριλίου οι μαθητές της Δ΄, Ε ΄και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Μόλις φτάσαμε μας περίμενε η ξεναγός μας και μαζί της οι μαθητές αναβίωσαν στιγμές της σπουδαίας εκείνης εποχής. Ξεναγηθήκαμε στο Γυμνάσιο και στην Παλαίστρα, στα Λουτρά και στο εργαστήρι του Φειδία.

Είδαμε τον ναό του Δία, ενώ στο μεγαλοπρεπές Στάδιο, όπου τελούνταν οι αρχαίοι Ολυμπιακοί αγώνες, τα παιδιά έγιναν για λίγο αθλητές και αγωνίστηκαν στον δρόμο (στάδιον) που υπήρξε το παλαιότερο και σημαντικό άθλημα. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης μας περίμενε και μια ωραία έκπληξη. Βρεθήκαμε μπροστά στην πρόβα των χορευτών για την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο και θαυμάσαμε τον Ερμή του Πραξιτέλη, τη Νίκη του Παιωνίου αλλά και τον γλυπτό διάκοσμο από τον ναό του Διός.

Γεμάτοι με όμορφες εικόνες και συναισθήματα συνεχίσαμε την βόλτα μας στους δρόμους της περιοχής για φαγητό και λίγη ξεκούραση.