Οι μαθητές της Α και Β τάξης επισκέφτηκαν την τυροκομική μονάδα “Πολύφημος” και είδαν τα στάδια παραγωγής του τυριού.
Τη στιγμή της επίσκεψής μας στον χώρο βρισκόταν ήδη εκεί κάποιος παραγωγός που έφερε το γάλα. Αρχικά, το γάλα ζυγίζεται και στη συνέχεια βράζει, ώστε να σκοτωθούν τα μικρόβια. Έπειτα, το γάλα περνάει από μια ειδική συσκευή, που απομακρύνει διάφορα σκουπιδάκια με τη μέθοδο της φυγόκεντρου. Ακολουθεί η προσθήκη της πυτιάς, ενός ενζύμου, που βοηθά να γίνει η ζύμωση και να πήξει το τυρί. Έπειτα, χύνεται όλο το υλικό σε ειδικά καλούπια με τρύπες, ώστε να στραγγιστεί. Η διαδικασία αυτή παρατηρήθηκε βήμα βήμα από τους μαθητές. Τα παιδιά είδαν τον χώρο που φτιάχνεται η μυζήθρα αλλά και τον χώρο αποξήρανσής της. Γνώρισαν τους διάφορους χώρους της τυροκομικής μονάδας, Ενημερωθήκαμε για τα προϊόντα που παράγονται από τη συγκεκριμένη τυροκομική μονάδα.
Τέλος, οι φιλόξενοι οικοδεσπότες μας πρόσφεραν κέρασμα με τα προϊόντα τους, τα οποία τιμήσαμε όλοι!