Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023 το σχολείο μου (12ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας) πήγαμε εκδρομή στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, που βρίσκονται στον συνοικισμό Κορδία στην Καλαμάτα. Ξεκινήσαμε την 09:00 ώρα από το σχολείο με δύο λεωφορεία. Μετά από δέκα περίπου λεπτά φτάσαμε στον προορισμό μας. Όλοι μας ήμασταν πολύ χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι.
Η κάθε τάξη με τους μαθητές και τον δάσκαλο/δασκάλα χωρίστηκε και πήγε στα γήπεδα των εκπαιδευτηρίων. Η δική μου τάξη, Ε2, πήγε πρώτα στο γήπεδο πάντελ, το οποίο είναι ένα καινούργιο άθλημα που δεν γνώριζα και μου άρεσε πολύ. Παιζόταν σε κλειστό χώρο και μοιάζει με το τένις. Μετά από λίγη ώρα πήγαμε στο γήπεδο του βόλεϊ. Εκεί έπαιξα για λίγο γιατί δεν μου αρέσει ιδιαίτερα αυτό το άθλημα. Το τελευταίο γήπεδο που επισκεφτήκαμε ήταν αυτό του ποδοσφαίρου. Εκεί πραγματικά τα έδωσα όλα. Χωριστήκαμε σε δύο ομάδες με τους συμμαθητές μου και ο δάσκαλος μας συμμετείχε με την άλλη ομάδα. Παίξαμε αρκετή ώρα, τρέξαμε, ιδρώσαμε, κουραστήκαμε αλλά μας άρεσε πολύ. Καταφέραμε και νικήσαμε με σκορ 4-3.Μάλιστα έβαλα και ένα γκολ. Αφού τελειώσαμε, καθίσαμε να φάμε και να πιούμε κάτι για να ξεκουραστούμε. Αφού ήρθε το μεσημέρι επιβιβαστήκαμε στα λεωφορεία και επιστρέψαμε στο σχολείο μας.
Παρόλο που κουράστηκα αρκετά από το παιχνίδι, μου άρεσε αυτή η εκδρομή και σίγουρα θα ήθελα να την επαναλάβουμε και οπωσδήποτε να παίξουμε και πάλι ποδόσφαιρο γιατί χρωστάμε στην αντίπαλη ομάδα που έχασε, την ρεβάνς.

(κείμενο του μαθητή της τάξης, Αντώνη Σκορπιδέα)