Ο «Κήπος της Λυσούς» και το 12 ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας έφεραν τα Χριστούγεννα στην Αλαγονία

Ένα όμορφο, γιορτινό, χριστουγεννιάτικο, αλλά ταυτόχρονα εκπαιδευτικό συναπάντημα πραγματοποιήθηκε στην Αλαγονία την Τρίτη στις 6 Δεκεμβρίου 2022. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος και η Κοινότητα Αλαγονίας, μαζί με το Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας φιλοξένησαν στο βουνό τις Γ΄ και Δ΄ τάξεις του 12 ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας μαζί με την ομάδα νέων που εκπαιδεύονται στο φυτώριο του «Κήπου της Λυσούς» συνοδευόμενοι από μια εξαιρετική διεπιστημονική ομάδα.
Όλοι μαζί εξερεύνησαν σημεία του Ταϋγέτου με εξαιρετικό περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, όπως οι καταρράκτες που μάγεψαν τα παιδιά. Απόλαυσαν το βουνό που ήταν ντυμένο με τα πολύχρωμα φθινοπωρινά φύλλα του. Περπάτησαν παρέα, επισκέφθηκαν πολιτιστικά αξιοθέατα της Αλαγονίας, γνώρισαν τους φιλόξενους κατοίκους που τους περίμεναν με τραγανές πίτες με μέλι του βουνού, στόλισαν μαζί τα χριστουγεννιάτικα δέντρα της πλατείας και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Η πιο σημαντική, ίσως, συνάντηση ήταν αυτή του «Κήπου της Λυσούς» με τον Παναγιώτη Μανίκη του Κέντρου Φυσικής Καλλιέργειας, όπου αντάλλαξαν ιδέες, προτάσεις και εμπειρίες με βάση την κοινή τους αγάπη για τον κήπο, την καλλιέργεια και γενικότερα την φυσική παραγωγή, χωρίς τη χρήση χημικών λιπασμάτων.
Η εκπαιδευτική επίσκεψη εντάσσεται στον πολυετή κύκλο εκπαιδευτικών δράσεων του Εκπαιδευτικού Δρυμού Ταϋγέτου. Οι νέοι αγρότες, όπως και οι μαθητές του 12 ο Δημοτικό Σχολείου, γνώρισαν την φυσική καλλιέργεια και την τεχνική της χρήσης σποροσβόλων με τρόπο ώστε να μπορέσουν στο μέλλον να τα εφαρμόσουν.
Αυτή η ημέρα άφησε στην καρδιά όλων την γλυκιά ενέργεια του ορεινού όγκου που βρίσκεται δίπλα μας και ομορφαίνει τη ζωή μας και την χαρά της γνωριμίας και της επικοινωνίας των ανθρώπων και των διαφορετικών φορέων που συνεργάζονται. Μια συνεργασία που θα συνεχιστεί τόσο στον χώρο του «Κήπου τη Λυσούς» όπου γίνεται σπουδαία δουλειά, όσο και στον χώρο της εκπαίδευσης.