ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Χριστουγεννιάτικο bazaar

Με χαρά σάς ενημερώνουμε ότι φέτος για πρώτη χρονιά θα πραγματοποιηθεί Χριστουγεννιάτικο bazaar στον χώρο του σχολείου μας. Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων σε συνεργασία με γονείς, εκπαιδευτικούς και φυσικά τους μαθητές μας, θα προσφέρει  χριστουγεννιάτικες δημιουργίες στο bazaar προς ενίσχυση του έργου του Συλλόγου μας.
Σας περιμένουμε στις 15 & 22 Δεκεμβρίου και ώρα 10:00 – 13:30 στο χώρο του σχολείου μας. 
Σας περιμένουμε με χαρά να ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας!

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.

Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης για τα Χριστούγεννα

Αγαπημένα μου παιδιά!

Ανυπομονείτε για τα Χριστούγεννα; Μήπως ξέρετε πόσες μέρες απομένουν μέχρι τις γιορτινές ημέρες; Για να μη χάσετε το μέτρημα, σας έφτιαξα ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα 😉 Κάντε κλικ στον αριθμό της αντίστοιχης ημέρας και δείτε τη δραστηριότητα-έκπληξη. Μη βιάζεστε όμως, η δραστηριότητα της κάθε ημέρας δεν θα ανοίξει πριν την ώρα της!

Θέλω πάντα να θυμάστε, να τηρείτε το χρόνο που επιτρέπεται να ασχοληθούμε με τον υπολογιστή, το tablet ή το κινητό, όπως έχουμε πει στο μάθημά μας!

ΟΔΗΓΙΕΣ

Πώς βλέπω το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα;

(μπορώ να μπω από υπολογιστή, tablet, κινητό)

Προσοχή! Πάντα θυμόμαστε, να τηρούμε το χρόνο που επιτρέπεται να ασχοληθούμε με τον υπολογιστή, το tablet ή το κινητό, όπως έχουμε πει στο μάθημά μας!

Βήμα 1: Ζητάω τη βοήθεια ενός ενήλικα

Βήμα 2: Ανοίγω ένα φυλλομετρητή/browser (π.χ. Google Chrome) και επισκέπτομαι την ιστοσελίδα: https://view.genial.ly/6567bb806f68e60014266de5

Βήμα 3: Κάνω κλικ κάθε φορά στον αριθμό της αντίστοιχης ημέρα (δηλ. στις 2 Δεκεμβρίου θα κάνω κλικ στον αριθμό 2). Οι δραστηριότητες των προηγούμενων ημερών παραμένουν ενεργές. Οι επόμενες όμως δεν ανοίγουν μέχρι να φτάσει η αντίστοιχη ημέρα.

Πολλές ευχές σε όλους!

κ. Χριστίνα των υπολογιστών 😊

Απόκτησε ένα Αστέρι της ευχής

Σας ενημερώνουμε ότι  και  τη  φετινή  χρονιά   το σχολείο   μας    συμμετέχει   στο πρόγραμμα  “Αστέρι της Ευχής”, που αποτελεί μέρος του Make a Wish (Κάνε- μια- Ευχή Ελλάδος).

Το Αστέρι της Ευχής γιορτάζει και ετοιμάζεται να ταξιδέψει με επετειακούς ρυθμούς σε όλη την Ελλάδα! 25 χρόνια μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, όλοι μαζί, έχουν καταφέρει να εκπληρώσουν εκατοντάδες ευχές παιδιών και να δώσουν τη δύναμη και την ελπίδα που έχουν ανάγκη, για να συνεχίσουν να αγωνίζονται.

Με μία συμβολική δωρεά των 2€, μπορούμε να βοηθήσουμε για ακόμη μία χρονιά να εκπληρωθούν κι άλλες ευχές με το αναμνηστικό χάρτινο Αστέρι της Ευχής.

Φέτος τα Χριστούγεννα, επιδράστε θετικά στη ζωή των παιδιών με σοβαρές ασθένειες.

230 παιδιά είναι σε αναμονή για την εκπλήρωση της ευχής τους.

Αν  επιθυμείτε   να  ενισχύσετε  το  έργο  του  «Κάνε Μια  Ευχή  Ελλάδας», το  παιδί  σας  θα  μπορούσε  να  προμηθευτεί  ένα  ή περισσότερα  Αστέρια  Ευχής  από  τη  δασκάλα  της  τάξης  του. (ως 15 Δεκεμβρίου 2022).

Γιορτή 17 Νοέμβρη

Ανήμερα της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη 1973, η οποία αποτέλεσε την απαρχή της πτώσης της δικτατορίας στη χώρα μας, οι  μαθητές της Ε’ του σχολείου μας , μέσα από αφηγήσεις, απαγγελίες, δρώμενα, τραγούδια και ντοκουμέντα, ξεδίπλωσαν μπροστά μας όλα όσα συνέβησαν εκείνες τις τρεις μέρες του Νοέμβρη του ΄73 στο Πολυτεχνείο, με την ηρωική αντίσταση των φοιτητών ενάντια στη χούντα και τον αγώνα τους για Ελευθερία και Δημοκρατία.
Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά μας!!!!.

«Ξέρεις ελευθερία δεν είναι πάντα να φεύγεις. Ελευθερία είναι, να επιλέγεις πότε θέλεις να μείνεις…!!!»

Ρενέ Στυλιαρά

Ενημερωτική εκδήλωση

Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS Καλαμάτας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

«Πώς και γιατί πρέπει να υπάρχουν όρια στη σχέση γονέα παιδιού» .

Συχνά οι γονείς αναρωτιούνται: «Τι είναι τα όρια;», «Σε τι χρησιμεύουν;»,  «Πώς θέτουμε υγιή όρια;», «Γιατί τα παιδιά δεν κατανοούν τη χρησιμότητα τους;», «Θα με αγαπάνε τα παιδιά μου αν βάλω όρια;».

Σε αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα που απασχολούν τους γονείς, θα προσπαθήσουν να απαντήσουν οι έμπειρες ψυχολόγοι των παιδικών χωριών SOS Καλαμάτας, Κλειώ Κατιγιαννάκη και Χριστίνα Αναστασοπούλου.

 

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Είσοδος ελεύθερη

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου

Νέο QR code για τα νέα και τις ανακοινώσεις του σχολείου μας.

Θέλετε να ενημερωθείτε για τα νέα του σχολείου;

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σαρώσετε με την εφαρμογή του κινητού σας τον παρακάτω κωδικό και θα οδηγηθείτε στον ιστότοπο του σχολείου και πιο συγκεκριμένα στη σελίδα με τα ΝΕΑ και τις ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ.

Στη σελίδα ΔΡΑΣΕΙΣ μπορείτε να βλέπετε τις δράσεις που γίνονται για το σχολικό έτος 2023-2024 για κάθε τάξη ξεχωριστά.

Ανακυκλώνουμε τηγανέλαια – Σεβόμαστε το περιβάλλον

Ένα λίτρο χρησιμοποιημένου ελαίου (τηγανέλαιο)  ρυπαίνει σχεδόν ένα εκατομμύριο λίτρα νερού. Την ποσότητα, που χρησιμοποιεί ο μέσος άνθρωπος σε 14 χρόνια!

Τα χρησιμοποιημένα βρώσιμα έλαια (τηγανέλαια) αν απορριφθούν στο περιβάλλον προκαλούν σοβαρή υποβάθμιση στο έδαφος ή στο νερό. Αν απορριφθούν στην αποχέτευση προκαλούν πρόβλημα στις σωληνώσεις του σπιτιού και στο σταθμό επεξεργασίας λυμάτων στον οποίο θα καταλήξουν.

Στο σχολείο μας υπάρχει κάδος συλλογής χρησιμοποιημένων ελαίων (τηγανέλαιων).

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να μαζέψετε τα τηγανέλαιά σας σε ένα πλαστικό μπουκάλι 1,5L το οποίο κλείνετε πολύ καλά και να το ρίχνετε στον κάδο ανακύκλωσης. Ο κάδος θα βρίσκεται δίπλα από την κεντρική είσοδο του σχολείου.

Γιατί ανακυκλώνω; Σκάναρε το QR code για να ενημερωθείς.

Έναρξη σχολικής χρονιάς 2023-2024

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, Με χαρά και ενθουσιασμό σας καλωσορίζουμε στη νέα σχολική χρονιά στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας. Είναι μεγάλη μας χαρά να σας ανακοινώσουμε την έναρξη των μαθημάτων για τη χρονιά 2023-2024 και να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχές για μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά γεμάτη επιτυχίες και πρόοδο για τα παιδιά μας. 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ως προς την πρώτη μέρα του σχολικού έτους, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023, ο καθιερωμένος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στις 8.45 π.μ.. Στη συνέχεια, οι μαθητές θα μεταβούν μαζί με τους εκπαιδευτικούς στις τάξεις τους, όπου θα παραλάβουν τα βιβλία και θα λάβουν τις πρώτες οδηγίες για τη σχολική χρονιά. Οι μαθήτριες και οι μαθητές θα αποχωρήσουν από το σχολείο στις 9.30 π.μ.. 

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι από την Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023, οι μαθητές από το πρωινό τμήμα θα αποχωρήσουν στις 13.15  και το ολοήμερο τμήμα θα λειτουργήσει κανονικά, με ώρα λήξης τις 4.00 μ.μ.. 

Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για την ευκαιρία που μας δίνεται να συνεργαστούμε με εσάς και τα παιδιά σας για μια επιτυχημένη σχολική χρονιά. Ανυπομονούμε να δούμε τις προόδους και τις επιτυχίες των μαθητών μας και να συμβάλουμε στην ανάπτυξη τους. 

Με εκτίμηση και πολλές ευχές για μια υπέροχη σχολική χρονιά,

 Ο Διευθυντής Πάνος Μπαλιάμης

Η Αναπληρώτρια του Διευθυντή Δήμητρα Γιολδάση

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι, γονείς και μαθητές,
Ο Ιούνιος του 2023 σήμανε τη λήξη της θητείας μου ως Διευθύντριας στο 12 ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας. Υπηρέτησα σε αυτή τη θέση 12 χρόνια ( συμβολικό μάλλον) και προσπάθησα να υλοποιήσω το όραμά μου που περικλείεται στην παρακάτω ακροστιχίδα:

Αν σε αυτό προσθέσεις την οργάνωση της καθημερινότητας με τρόπο που να εξυπηρετείται η ασφάλεια των μαθητών, τον εκσυγχρονισμό του σχολείου και την ριζική ανανέωση της υλικοτεχνικής του υποδομής με σκοπό τον εναρμονισμό της μαθησιακής διαδικασίας με τις απαιτήσεις των νέων διδακτικών μεθόδων και την εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες σχηματίζεται η πλήρης εικόνα του οράματός μου για το σχολείο.
Πιστεύω ακράδαντα στη φράση του Νέλσονα Μαντέλα γι΄αυτό και την επέλεξα ως μότο στην ιστοσελίδα του σχολείου μας: Η παιδεία είναι το πιο ισχυρό όπλο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να αλλάξουμε τον κόσμο.
Με τη βοήθεια του συνόλου των συναδέλφων που συνεργάστηκα αυτά τα χρόνια, με τους γονείς και κηδεμόνες και με τους μαθητές δυο σειρών που φοίτησαν στη θητεία μου με τη συνδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και με πολύ , πολύ προσωπική εργασία και μόχθο , είμαι πολύ περήφανη για το σχολείο που θα παραδώσω στον επερχόμενο συνάδελφο. Και σεις να είστε περήφανοι για το σχολείο σας, να το φροντίζετε, να αγαπάτε τους δασκάλους και τους συμμαθητές σας και να χαρίσετε στο διάδοχό μου πλήρη αποδοχή και στήριξη για να υπηρετήσει με τη σειρά του το δικό του όραμα!
Καλή συνέχεια!

Μήνας Βιβλίου

Στο σχολείο μας αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε μια δράση που αφορά στο βιβλίο. Με έναρξη την 2 Μαρτίου και λήξη τις 2 Απριλίου που είναι η παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου στο σχολείο μας θα πραγματοποιηθούν δράσεις που έχουν στόχο να μυήσουν τους μαθητές μας στην ανάγνωση βιβλίων. Ο θεματικός αυτός μήνας θα περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα στους χώρους του σχολείου μας και θα δίνεται η δυνατότητα και σε άλλα σχολεία της πόλης να μας επισκεφτούν, ώστε η δράση αυτή να πάρει έκταση, να εμπνεύσει και να καλλιεργήσει τη φιλαναγνωσία και σε άλλους μαθητές.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου οι μαθητές μας μπορούν να ντυθούν κάποια λέξη ή κάποιος ήρωας από τα αγαπημένα τους βιβλία.

Κάποιες Δευτέρες και κάποιες Τετάρτες θα ηχήσει ο βιβλιοσυναγερμός! Οι μαθητές κάτω από τα θρανία τους θα έχουν βιβλία που έχουν επιλέξει είτε από τη σχολική βιβλιοθήκη, είτε από τη δανειστική βιβλιοθήκη της τάξης τους, είτε από βιβλία που έχουν στο σπίτι και μόλις ηχεί το κουδούνι θα διαβάζουν για 15 λεπτά το βιβλίο τους. Σκοπός είναι να έχουν τελειώσει το βιβλίο τους ή ένα κεφάλαιο από αυτό (αν είναι μεγάλο) σε αυτές τις 4 εβδομάδες!

Κάθε Πέμπτη θα συμβαίνει ηχηρή ανάγνωση από τα μεγαλύτερα παιδιά στα μικρότερα. Σύντομες ιστορίες θα αναγνωστούν από τους μαθητές με σκοπό να γίνουμε όλοι μια παρέα βιβλιόφιλων.

Στη βιβλιοθήκη θα πραγματοποιηθούν κατασκευές “πλέκοντας” ιστορίες.

Δύο Παρασκευές στις 10/3 και 31/3 οι δασκάλες Γιολδάση Δήμητρα, Γκούγκουλη Δήμητρα και Λούρα Ελένη θα διαβάσουν “Παραμύθι μύθι μύθι” και διηγήματα στα παιδιά.

Η τελευταία εβδομάδα θα περιλαμβάνει αποτίμηση της δράσης. Οι μαθητές θα αξιολογήσουν τον μήνα του βιβλίου και θα ψηφιστεί αν θα αποτελέσει και τα επόμενα χρόνια παράδοση στο σχολείο μας. Φυσικά η ολοκλήρωση του προγράμματος θα έχει βραβεία συμμετοχής προς όλους και αυτοκόλλητες κονκάρδες μέσω μιας διασκεδαστικής δραστηριότητας “Κόλλα το”.

Καλή αρχή!