Μήνας Βιβλίου

Στο σχολείο μας αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε μια δράση που αφορά στο βιβλίο. Με έναρξη την 2 Μαρτίου και λήξη τις 2 Απριλίου που είναι η παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου στο σχολείο μας θα πραγματοποιηθούν δράσεις που έχουν στόχο να μυήσουν τους μαθητές μας στην ανάγνωση βιβλίων. Ο θεματικός αυτός μήνας θα περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα στους χώρους του σχολείου μας και θα δίνεται η δυνατότητα και σε άλλα σχολεία της πόλης να μας επισκεφτούν, ώστε η δράση αυτή να πάρει έκταση, να εμπνεύσει και να καλλιεργήσει τη φιλαναγνωσία και σε άλλους μαθητές.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου οι μαθητές μας μπορούν να ντυθούν κάποια λέξη ή κάποιος ήρωας από τα αγαπημένα τους βιβλία.

Κάποιες Δευτέρες και κάποιες Τετάρτες θα ηχήσει ο βιβλιοσυναγερμός! Οι μαθητές κάτω από τα θρανία τους θα έχουν βιβλία που έχουν επιλέξει είτε από τη σχολική βιβλιοθήκη, είτε από τη δανειστική βιβλιοθήκη της τάξης τους, είτε από βιβλία που έχουν στο σπίτι και μόλις ηχεί το κουδούνι θα διαβάζουν για 15 λεπτά το βιβλίο τους. Σκοπός είναι να έχουν τελειώσει το βιβλίο τους ή ένα κεφάλαιο από αυτό (αν είναι μεγάλο) σε αυτές τις 4 εβδομάδες!

Κάθε Πέμπτη θα συμβαίνει ηχηρή ανάγνωση από τα μεγαλύτερα παιδιά στα μικρότερα. Σύντομες ιστορίες θα αναγνωστούν από τους μαθητές με σκοπό να γίνουμε όλοι μια παρέα βιβλιόφιλων.

Στη βιβλιοθήκη θα πραγματοποιηθούν κατασκευές “πλέκοντας” ιστορίες.

Δύο Παρασκευές στις 10/3 και 31/3 οι δασκάλες Γιολδάση Δήμητρα, Γκούγκουλη Δήμητρα και Λούρα Ελένη θα διαβάσουν “Παραμύθι μύθι μύθι” και διηγήματα στα παιδιά.

Η τελευταία εβδομάδα θα περιλαμβάνει αποτίμηση της δράσης. Οι μαθητές θα αξιολογήσουν τον μήνα του βιβλίου και θα ψηφιστεί αν θα αποτελέσει και τα επόμενα χρόνια παράδοση στο σχολείο μας. Φυσικά η ολοκλήρωση του προγράμματος θα έχει βραβεία συμμετοχής προς όλους και αυτοκόλλητες κονκάρδες μέσω μιας διασκεδαστικής δραστηριότητας “Κόλλα το”.

Καλή αρχή!