Επίσκεψη μαθητών της Γ΄τάξης στη Διευθύντρια του Σχολείου

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης με αφορμή ενότητα του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος επισκέφτηκαν σήμερα το γραφείο Διεύθυνσης για να συζητήσουν με τη Διευθύντρια του σχολείου τους προβληματισμούς και τις παρατηρήσεις τους. Οι μαθητές σε συζήτηση που είχε προηγηθεί στην τάξη είχαν εντοπίσει μετά από
παρατήρηση στο χώρο του προαυλίου κάποια ζητήματα που χρειάζονται επίλυση και είχαν μάλιστα να προτείνουν και λύσεις.
Δύο ήταν τα προβλήματα που εντόπισαν:
Η ανάγκη για περισσότερους κάδους στο προαύλιο και η έλλειψη σκιάς και τοποθέτηση καθισμάτων ( παγκάκια)
Με ευγενικό τρόπο και έχοντας γραμμένες τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους σε ένα χαρτόνι εξέθεσαν στη Διευθύντρια τα αιτήματά τους. Εκείνη τους άκουσε προσεκτικά και τους συνεχάρηκε που έχουν τις κεραίες τους τεντωμένες και μέσα από την παρατήρηση αναζητούν τρόπους για να κάνουν το σχολείο μας πιο όμορφο και τη σχολική καθημερινότητά μας περισσότερο εύρυθμη. Στη συνέχεια τους ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει από μεριάς του σχολείου και για το ότι με έγγραφο πολλές φορές έχει η ίδια αιτηθεί τόσο για την τοποθέτηση περισσότερων κάδων όσο και για την επέκταση του στέγαστρου και την τοποθέτηση παγκακίων. Η απάντηση που δίνει ο Δήμος είναι ότι ο τομέας καθαριότητας δεν έχει κάδους για να τοποθετήσει και σε ό,τι αφορά στα παγκάκια κάποια στιγμή θα μπουν και στο προαύλιο.
Η Διευθύντρια επίσης τους ενημέρωσε ότι έχει καλέσει τον Αντιδήμαρχο Δημήτριο Μαστραγγελόπουλο στο σχολείο για να διαπιστώσει από κοντά την ανάγκη ικανοποίησης των αιτημάτων και δεσμεύτηκε όταν αυτός επισκεφτεί το σχολείο να τον οδηγήσει στην τάξη τους μήπως και η δικιά τους φωνούλα τον πείσει να ενεργήσει γρήγορα. Μέχρι τότε θα φροντίσει να επισκευαστούν οι σταθεροί κάδοι που ήδη υπάρχουν στο προαύλιο και να τοποθετηθούν ακόμα μερικοί κινητοί ανακύκλωσης.
Τώρα για τη σκιά το μόνο που μπορεί να γίνει μέχρι να μεγαλώσουν περισσότερο οι μουριές που έχουν φυτευτεί στα παρτέρια και να μεγαλώσει η έκταση που καλύπτει το
στέγαστρο, είναι να μην ξεχνούν να φοράνε καπέλο.
Το κουδούνι διέκοψε τη συνομιλία αλλά από την επόμενη κιόλας μέρα στο προαύλιο μπήκαν ακόμα τρεις κινητοί κάδοι ανακύκλωσης και δυο μέρες αργότερα επισκευάστηκαν και τα σταθερά καλάθια.


Τον κύριο Αντιδήμαρχο ακόμα τον περιμένουμε!!!!