Εορτή Τριών Ιεραρχών

Φέτος σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου η 30η Ιανουαρίου, ημέρα που εορτάζεται η μνήμη των Τριών Ιεραρχών – των προστατών Αγίων εκπαιδευτικών και μαθητών – ήταν αργία. Σύμφωνα με το έγγραφο στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιούνταν εκδηλώσεις για τον εορτασμό της μνήμης των Τριών Ιεραρχών κατά την παραμονή της εορτής για τις οποίες θα διατίθεντο ένα διδακτικό δίωρο.
Στο σχολείο μας η εκπαιδευτικός Σταμούλη Νικολέττα ανέλαβε να μιλήσει στο σύνολο των μαθητών για τους Τρεις Ιεράρχες παρέχοντας πληροφορίες για τη ζωή και το έργο τους. Οι μαθητές παρακολούθησαν power point στην αίθουσα εκδηλώσεων, μαθητές της Δ΄τάξης απήγγειλαν ποιήματα, όλοι άκουσαν και έψαλλαν το απολυτίκιο και στη συνέχεια στην τάξη τους και ανάλογα με την ηλικία τους υλοποίησαν κατασκευές σχετικές με το περιεχόμενο της εορτής.
Η Διευθύντρια του σχολείου κάλεσε όσους από τους μαθητές επιθυμούσαν να παραστούν την επομένη στον ιερό ναό Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου για να παρακολουθήσουν τη λειτουργία και να μετέχουν στην αρτοκλασία που θα πραγματοποιηθεί.
Επειδή στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε μικρός αριθμός μαθητών ο Σύλλογος Διδασκόντων μετέφερε τον άρτο στο σχολείο και μοιράστηκε στους μαθητές την επομένη της αργίας.
Να σημειώσουμε ότι φέτος ο αρτοποιός της γειτονιάς μας Κατσουλάκος Περικλής, πατέρας μαθητή της ΣΤ΄τάξης, πρόσφερε δωρεάν τους άρτους.
Ας μας χαρίζουν οι Άγιοι Ιεράρχες φώτιση και δύναμη να συνεχίζουμε πάντα μπροστά, πιο ψηλά, πιο δυνατά!