Γιορτή 28ης Οκτωβρίου

Μία όμορφη σχολική γιορτή πραγματοποίησαν οι μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου για να τιμήσουν το έπος του 1940. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022. Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί Γκούγκουλη Δήμητρα (Δασκάλα Γ τάξης), Γιαννικόπουλος Γιάννης (Δάσκαλος Δ1), Λούρα Ελένη (Δασκάλα Δ2), Ανυφαντή Αντωνία (Μουσικός), Δρίτσας Ιωάννης (Εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής) και οι μαθητές των Γ και Δ τάξεων του σχολείου μας, αναδεικνύοντας τη δημιουργικότητά τους, κατάφεραν να αποδώσουν τιμή στα πρόσωπα και τους πεσόντες της εποχής εκείνης, ως έναν ελάχιστο φόρο τιμής προς τους προγόνους μας που με αυταπάρνηση είπαν “ΟΧΙ” στο φασισμό και θυσιάστηκαν για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι.Η γιορτή περιελάμβανε θεατρικά σκετς, καλλιτεχνικές δημιουργίες που αποτέλεσαν το σκηνικό της εκδήλωσης, μουσικοκινητική, τραγούδια και αφηγήσεις των ιστορικών γεγονότων της ιταλικής εισβολής αλλά και της Γερμανικής Κατοχής. Ο πανηγυρικός λόγος εκφωνήθηκε από τη διευθύντρια του σχολείου μας κα Μαριάννα Τσορώνη. Ακολούθησε η παράδοση της σημαίας στους αριστούχους του σχολείου. Η γιορτή των μαθητών έκλεισε συγκινητικά με τον εθνικό μας ύμνο.

Στη συνέχεια στις 11.30 η συχνότητα του ραδιοφωνικού σταθμού ΕΡΑ Καλαμάτας έπαιξε την ηχογραφημένη εκδήλωση που διοργάνωσαν το δεύτερο τμήμα της Τετάρτης τάξης με τη δασκάλα τους κα Ελένη Λούρα για τα γεγονότα του 1940.

Εορτασμός εθνικής επετείου

Αγαπητοί γονείς,

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου , παραμονή της εθνικής επετείου οι μαθητές θα προσέλθουν χωρίς τσάντες στο σχολείο στις 8:30 π.μ. Μετά την προσευχή θα μεταβούν στην αίθουσα εκδηλώσεων για να παρακολουθήσουμε την εορτή που έχουν ετοιμάσει οι μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης. Μετά το πέρας της εορτής ( 9:30 π.μ.)  η  αποχώρηση των μαθητών από το σχολείο γίνεται με ευθύνη των γονέων. Για τους μαθητές που θα επιτρέψετε να αποχωρήσουν μόνοι τους, παρακαλώ, με mail να ενημερώσετε το δάσκαλο της τάξης.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι η επετειακή ραδιοφωνική εκπομπή  που ηχογράφησαν οι μαθητές του Δ΄2  στην ΕΡΑ Καλαμάτας θα παιχτεί μετά τις 11 π.μ. και πριν τις 12 π.μ. την ίδια μέρα ( 27/10). Συντονιστείτε στα ραδιόφωνά σας!  Χρόνια Πολλά!!!

Με εκτίμηση

Η Δ/ντρια του Σχολείου                                                                                       Ο Σύλλογος Διδασκόντων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ» – Σχολικό έτος 2022-2023

Και φέτος  το σχολείο μας συμμετέχει στο Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα αποτέλεσμα συνεργασίας των Υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων  και  του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Το πρόγραμμα απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών προεπιλεγμένων σχολείων. Συνίσταται στην καθημερινή προσφορά ενός δωρεάν, υγιεινού γεύματος που στοχεύει στην ενίσχυση της εκπαίδευσης και της οικοδόμησης ενός υγιεινού τρόπου διατροφής.
Κάθε μία από τις πέντε εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας οι μαθητές λαμβάνουν ένα γεύμα σχεδιασμένο για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών στα πλαίσια της υγιεινής μεσογειακής διατροφής που παρασκευάζεται με τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής και σύμφωνα με αυστηρές προδιαγραφές που έχουν οριστεί.
Από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 έχει αρχίσει η διανομή των γευμάτων στους μαθητές που οι γονείς τους έχουν καταθέσει στο σχολείο την ενυπόγραφη συγκατάθεσή τους.
Ωστόσο υπάρχει πάντα η δυνατότητα αν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς θελήσουν να συμμετέχουν κι άλλοι μαθητές , να μπορούν να το κάνουν, υποβάλλοντας οι γονείς τους υπεύθυνη δήλωση. Το ίδιο μπορεί να συμβεί αν κατά τη διάρκεια της χρονιάς δεν επιθυμούν  να συνεχίσουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Σχόλια γονέων για την ποιότητα των γευμάτων είναι πάντα ευπρόσδεκτα καθώς θα μεταβιβαστούν στην υπεύθυνη Εταιρία παραγωγής τους  με σκοπό τη βελτίωσή τους.
Είναι σημαντικό όμως να τονίσουμε ότι  η συμμετοχή των μαθητών σε αυτό το πρόγραμμα τους δίνει μια ευκαιρία να υιοθετήσουν μια υπεύθυνη στάση  στο ζήτημα του φαγητού και της τροφής γενικότερα.
Η παροχή γεύματος  – που δεν είναι μια βεβαιότητα για όλα τα παιδιά και για όλο τον πληθυσμό της γης – θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με την προσήκουσα σοβαρότητα και σεβασμό που αρμόζει. Είναι χιλιάδες οι άνθρωποι για τους οποίους αποτελεί πολυτέλεια ένα ζεστό πιάτο φαγητού στο μεσημεριανό τραπέζι και περιφέρονται ψάχνοντας την τροφή τους ακόμα και στα σκουπίδια. Δεδομένου ότι η τροφή είναι η κινητήριος δύναμη του οργανισμού μας και δε θα έπρεπε να λείπει από κανέναν , όσοι την έχουν , πολύ περισσότερο σε όσους περισσεύει, θα πρέπει να  συμπεριφέρονται με υπευθυνότητα.
Το πρώτο που οφείλουν να κάνουν οι μαθητές μας είναι να μάθουν να τη μεταφέρουν σε μία τσάντα. Όχι στα χέρια. Είναι απογοητευτική η εικόνα να βλέπουμε μαθητές να κρατούν στα χέρια τους τη συσκευασία του φαγητού, να τους γλιστρά η συσκευασία της σαλάτας, να πέφτει κάτω το ψωμί και να το κλωτσά ο επόμενος μαθητής έστω και κατά λάθος.
Μιλήσαμε στους μαθητές για τη σημασία να έχουν πάντα στη μαθητική τους σάκα μία τσάντα μεταφοράς αλλά χωρίς τη δική σας συνδρομή με το να ενισχύσετε τα λεγόμενά μας και να τους δώσετε μια τσάντα , να ελέγχετε αν την έχουν καθημερινά δεν θα έχουμε αποτέλεσμα.
Βασιζόμαστε στη συνεργασία και τη στήριξή σας.
Αυτό είναι το πρώτο βήμα που θέλουμε να πετύχουμε.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν  και άλλα που θα αφορούν στη διαχείριση των υπολειμμάτων του φαγητού και της διαλογής τους στην πηγή προκειμένου να μπούμε στη λογική της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων.
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ                                                            Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

Πανελλήνια μέρα σχολικού αθλητισμού

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου το σχολείο μας βρέθηκε στο γήπεδο του Μεσσηνιακού για να τιμήσει με αθλητικές δραστηριότητες την Πανελλήνια ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Οι μαθητές με σύνθημα “Άθληση κάθε μέρα, Υγεία μια Ζωή” δημιούργησαν ζωγραφιές που απεικονίζουν αθλήματα και έγραψαν σε αυτές τα οφέλη που αναγνωρίζουν από την άσκηση στην ζωή μας. Κατόπιν, βρεθήκαμε στο γήπεδο όπου όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί διανύσαμε 2 χιλιόμετρα. ΄Ύστερα, οι μαθητές απασχολήθηκαν από τους εκπαιδευτικούς με διάφορες αθλοπαιδειές. Τέλος, επισκεφτήκαμε το μουσείο του συλλόγου και ενημερωθήκαμε για την δράση του εδώ και 122 χρόνια. Η μέρα ήταν γεμάτη άθληση όπως πρόσταζε η μέρα!