Εκδρομή στη Δημητσάνα

      Την προηγούμενη εβδομάδα, η τάξη μου μαζί με την ΣΤ΄ δημοτικού πήγαμε εκδρομή στη Δημητσάνα. Επιβιβαστήκαμε το πρωί όλα τα παιδιά στα πούλμαν και μαζί με τους δασκάλους μας ξεκινήσαμε. Εγώ κάθισα μαζί με τη φίλη μου τη Ζωή. Στο δρόμο τραγουδάγαμε, λέγαμε ανέκδοτα και χαζεύαμε έξω από το παράθυρο.

      Μετά από περίπου δύο ώρες φτάσαμε στη Δημητσάνα. Ένα όμορφο,  γραφικό χωριό, μέσα στα δέντρα. Εκεί επισκεφτήκαμε το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, όπου μας υποδέχτηκε η κυρία Όλγα, η οποία μας ξενάγησε στο χώρο και μας μίλησε για αυτόν. Είδαμε τον μπαρουτόμυλο, που χρησίμευε για την κατασκευή μπαρουτιού την περίοδο της Επανάστασης, αλλά και αργότερα. Μάθαμε πως γινόταν η κατεργασία και η επεξεργασία των δερμάτων. Επισκεφτήκαμε τον αλευρόμυλο και είδαμε από κοντά πως γινόταν η άλεση και η παρασκευή του αλευριού. Είδαμε ακόμη και το σπιτάκι στο οποίο έμενε ο αλευράς. Ένα μικρό δωμάτιο με τζάκι. 

     Όταν τελείωσε η ξενάγηση μας στο υπέροχο αυτό Μουσείο, μαζευτήκαμε όλα τα παιδιά και πήγαμε για φαγητό. Η ώρα είχε περάσει και ήταν ήδη μεσημέρι.

     Έπειτα πήγαμε σε κάποια τοπικά μαγαζάκια και αγοράσαμε μερικά αναμνηστικά.

     Η εκδρομή μας είχε φτάσει στο τέλος της και είχε έρθει η ώρα της επιστροφής. Αυτή τη φορά στο λεωφορείο κάθισα με τη φίλη μου την Έφη. Ανυπομονούσα να γυρίσω σπίτι και να περιγράψω στους γονείς μου πώς πέρασα στην εκδρομή, αλλά και αυτά που είδα.

     Ανυπομονώ όμως και περιμένω και την επόμενη εκδρομή που θα κάνω με τους φίλους και το σχολείο μου.     

                                                                                                                                 Μίντζα Χριστίνα

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ

        Το πρωί όταν ξύπνησα ήμουν πολύ ενθουσιασμένη και χαρούμενη,γιατί θα πηγαίναμε εκδρομή στη Δημητσάνα.Έπειτα ετοιμάστηκα και πήγα στο σχολείο.Όταν πήγα στο σχολείο μετά από λίγα λεπτά μας είπε ο δάσκαλός μας να πάρουμε τα πράγματά μας και να κάνουμε σειρές για να μπούμε στο λεωφορείο.Στη Δημητσάνα πήγαμε εμείς και η Έκτη (ΣΤ’) τάξη.

        Μέσα στο λεωφορείο ακούγαμε τραγούδια,τραγουδάγαμε και οι κύριοι μας μιλάγανε για την εκδρομή.’Υστερα φτάσαμε στο υπαίθριο μουσείο υδροκίνησης.Πρώτα ψωνίσαμε από ένα μικρό μαγαζάκι που είχε εκεί και μετέπειτα αρχίσαμε τη ξενάγηση στα μουσεία,πήγαμε σε τρία μουσεία.Το πρώτο μουσείο ήταν ο νερόμυλος είδαμε πως λειτουργούσε τα παλιά τα χρόνια και η κυρία μας είπε μερικά πράγματα για τα μουσεία.Το δεύτερο μουσείο ήταν ο μπαρουτόμυλος και το τρίτο μουσείο ήταν το μουσείο του Ταμπουράκη,εκεί είδαμε πως έφτιαχναν παλιά τα ρούχα.Και τα τρία μουσεία ήταν όλα πολύ ωραία γιατί μάθαμε  πράγματα για την παλιά εποχή.

      Κατόπιν ευχαριστήσαμε την κυρία που μας ξενάγησε στα μουσεία και περπατήσαμε για να πάμε στα λεωφορεία. Αφού φτάσαμε μπήκαμε μέσα στα λεωφορεία  και σταματήσαμε λίγο πιο κάτω για να φάμε το μεσημεριανό μας. Όταν φάγαμε πήγαμε δίπλα που ήταν τα μαγαζάκια και ψωνίσαμε. Εφόσον μπήκαμε στο λεωφορείο για να γυρίσουμε πίσω στο σχολείο ακούγαμε τραγούδια,κάποιοι κοιμήθηκαν και άλλοι μιλάγανε.Μετά από μία ώρα φτάσαμε στο σχολείο και φύγαμε. Ήταν μία καταπληκτική εκδρομή θα ήθελα πολύ να ξαναπάω σύντομα.

Μάλαμα Ιωάννα