Γιορτή 28ης Οκτωβρίου

Μία όμορφη σχολική γιορτή πραγματοποίησαν οι μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου για να τιμήσουν το έπος του 1940. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022. Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί Γκούγκουλη Δήμητρα (Δασκάλα Γ τάξης), Γιαννικόπουλος Γιάννης (Δάσκαλος Δ1), Λούρα Ελένη (Δασκάλα Δ2), Ανυφαντή Αντωνία (Μουσικός), Δρίτσας Ιωάννης (Εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής) και οι μαθητές των Γ και Δ τάξεων του σχολείου μας, αναδεικνύοντας τη δημιουργικότητά τους, κατάφεραν να αποδώσουν τιμή στα πρόσωπα και τους πεσόντες της εποχής εκείνης, ως έναν ελάχιστο φόρο τιμής προς τους προγόνους μας που με αυταπάρνηση είπαν “ΟΧΙ” στο φασισμό και θυσιάστηκαν για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

Η γιορτή περιελάμβανε θεατρικά σκετς, καλλιτεχνικές δημιουργίες που αποτέλεσαν το σκηνικό της εκδήλωσης, μουσικοκινητική, τραγούδια και αφηγήσεις των ιστορικών γεγονότων της ιταλικής εισβολής αλλά και της Γερμανικής Κατοχής. Ο πανηγυρικός λόγος εκφωνήθηκε από τη διευθύντρια του σχολείου μας κα Μαριάννα Τσορώνη. Ακολούθησε η παράδοση της σημαίας στους αριστούχους του σχολείου. Η γιορτή των μαθητών έκλεισε συγκινητικά με τον εθνικό μας ύμνο.

Στη συνέχεια στις 11.30 η συχνότητα του ραδιοφωνικού σταθμού ΕΡΑ Καλαμάτας ακούστηκε η ηχογραφημένη εκπομπή που δημιούργησαν οι μαθητές της Δ2 τάξης με τη δασκάλα τους κα Ελένη Λούρα και ήταν αφιερωμένη στα γεγονότα του 1940.