Τα μάθατε τα νέα; Έρχονται τα Χριστούγεννα!

Με μεγάλη ανυπομονησία περιμέναμε όλοι τη στιγμή που θα βρει τη θέση του σε κάθε αίθουσα το χριστουγεννιάτικο δέντρο στολισμένο με μπάλες και γιρλάντες που θα μας θυμίζει καθημερινά ότι τα Χριστούγεννα είναι πια πολύ κοντά.

Πέρυσι δυστυχώς λόγω αναστολής της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων δεν είχαμε αυτή τη χαρά. Και όσο να πεις δεν είναι το ίδιο να μιλάς για τα Χριστούγεννα μέσα από μια οθόνη υπολογιστή και το ίδιο να τεντώνεσαι για να κρεμάσεις το στολίδι στο πιο ψηλό κλαρί του δέντρου ανάμεσα στους συμμαθητές σου βάζοντας τη δική σου σφραγίδα στο στολισμό.

Και το σχολείο μας άλλαξε όψη. Η γυμνάστρια, η κα Βούλα, τηρώντας την παράδοση του σχολείου στόλισε με τα παιδιά της Πρώτης και της Δευτέρας τάξης το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο.  Ψηλό, ολόφωτο μέσα στα λαμπάκια του με τα όμορφα χριστουγεννιάτικα στολίδια να κρέμονται από τα κλαδιά του,  μας κάνει να ονειρευόμαστε όμορφες  στιγμές , δώρα, τραγούδια και χαρές!

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!!!

O κ.Λουκουμάκης

Μια φορά κι έναν καιρό, πλησίαζαν Χριστούγεννα, σε μια μικρή πόλη ένας καλόκαρδος ζαχαροπλάστης, ο κ.Λουκουμάκης, φτιάχνοντας τα παραδοσιακά εορταστικά γλυκίσματα, στέλνει ευωδιαστές μυρωδιές σε όλη την γειτονιά….Όμως οι πολυάσχολοι κάτοικοί της δεν προλαβαίνουν να τις μυρίσουν….Έτσι, ένα μελομακάρονο και ένας κουραμπιές που ζουν στο ζαχαροπλαστείο, προσπαθούν να σώσουν τα παραδοσιακά γλυκά και να μαγέψουν τους ανθρώπους….

Αυτή την ονειρική παράσταση κουκλοθέατρου, από την ομάδα Κόκου – Μουκλό σε συνεργασία με το Γούτου Γουπατού, με τον τίτλο «Η επανάσταση των γλυκών», παρακολούθησαν, απόλαυσαν και συμμετείχαν με ενθουσιασμό και ενεργά με μουσικοκινητικά παιχνίδια, οι μαθητές της Γ΄τάξης, προσλαμβάνοντας το χαρμόσυνο μήνυμα και εισερχόμενοι στο εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις των μαθητών προς τους συντελεστές της παράστασης για τα μυστικά της τεχνικής του κουκλοθέατρου.