Το 12ο Δημοτικό Σχολείο μαζεύει και ???προσφέρει καπάκια

Τα τελευταία τρία χρόνια μαζεύαμε στο σχολείο μας πλαστικά καπάκια με σκοπό να τα στείλουμε σε ένωση παραπληγικών στη Βόρεια Ελλάδα και να τα ανταλλάξουν με ένα αναπηρικό καροτσάκι.
παράδοση καπακίων (3) Δεν είναι εύκολη δουλειά να μαζέψεις όλα αυτά τα καπάκια που χρειάζονται ούτε γίνεται από τη μία στιγμή στην άλλη. Δειλέ δειλά στην αρχή, πιο εντατικά αργότερα οι μαθητές έβαλαν στη διαδικασία και τους γονείς τους και έτσι η ροή συλλογής τον τελευταίο χρόνο έγινε μεγαλύτερη. Και κει που αναρωτιόμασταν με ποιο τρόπο θα τα στέλναμε η Επιτροπή Εθελοντισμού του Δήμου μας μας έβγαλε από τον προβληματισμό.
Μας ρώτησε αν θέλουμε να συμμετέχουμε στο πρόγραμμα της επιτροπής για τη συγκέντρωση καπακιών προκειμένου να γεμίσει ένας σάκος 2,5 κ.μ. .Αυτά τα καπάκια θα τα παραδώσει σε εταιρεία ανακύκλωσης , η οποία βάσει του συμβολαίου που έχει υπογραφεί θα χαρίσει όχι ένα, αλλά δύο αναπηρικά καροτσάκια στο Δήμο. Αυτός με τη σειρά του το ένα θα το προσφέρει στο ΚΕΦΙΑΠ και το άλλο σε κάποιον άλλο φορέα της πόλης μας.
παράδοση καπακίων (6)
Η πρόταση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό κρίνοντας ότι είναι προτιμότερο να βοηθήσουμε φορείς της πόλης μας, ιδιαίτερα το ΚΕΦΙΑΠ που προσφέρει βοήθεια και σε κάποιους από τους μαθητές του σχολείου μας.
Όταν ο κύριος Βεργόπουλος Δημήτρης ήρθε στο σχολείο να τα παραλάβει, έμεινε έκπληκτος από τον όγκο των καπακιών που είχαμε μαζέψει, τόσο που είπε ότι εμείς θα γεμίσουμε το σάκο μόνοι μας. Οι μαθητές της Στ΄τάξης ως αντιπρόσωποι όλων των μαθητών του σχολείου παρέδωσαν στον κ. Βεργόπουλο τα κιβώτια και τις τσάντες με τα καπάκια και βοήθησαν στη μεταφορά τους στο αυτοκίνητο που κυριολεκτικά γέμισε.
Καλούμε όλους να συμμετέχουν στην προσπάθειά μας αυτή και να ρίχνουν στον ειδικό κάδο που έχουμε τοποθετήσει στο διάδρομο του σχολείου όσα περισσότερα καπάκια μπορούν.

ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ

Απόκριες 2016! Επειδή η πόλη μας διεκδικεί μια θέση ανάμεσα στις πόλεις που προσελκύουν τουρίστες για τις καρναβαλικές δραστηριότητές τους, είπαμε με την κυρία μας να οργανώσουμε ένα κυνήγι χαμένου θησαυρού όπως συνηθίζεται την περίοδο της Αποκριάς για να ?.μαθαίνουμε σιγά σιγά.
Το παιχνίδι οργανώθηκε ως εξής:
Χωριστήκαμε σε ομάδες. Κάθε ομάδα παίρνοντας ένα κομμάτι από το χάρτη του θησαυρού έπρεπε να βρει πού είναι κρυμμένος ο γρίφος και να τον λύσει σε συγκεκριμένο χρόνο με σκοπό να πάρει όσους περισσότερους πόντους γινόταν. Καταθέτοντας την απάντηση στη δασκάλα μας, εκείνη μας έδινε το επόμενο κομμάτι του χάρτη και ακολουθούσαμε την ίδια διαδικασία μέχρι που φτάσαμε στην τελευταία δοκιμασία που είχε να κάνει με βολές.
Μετά την ανάδειξη της νικητήριας ομάδας – αυτής που συγκέντρωσε τους περισσότερους πόντους ? μοιράστηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικά βραβεία και ένα μαγνητάκι με ζωγραφισμένο το όνομα του καθενός μας.
Ο θησαυρός μπορεί να μην ήταν σπουδαίος αλλά όλοι μας καταδιασκεδάσαμε και το ευχαριστηθήκαμε!!!

DSCF3707

DSCF3688

DSCF3729

DSCF3739

DSCF3678

DSCF3715