Υγιεινή Διατροφή

Φέτος η Β΄ τάξη θα υλοποίηση πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο : “Υγιεινή Διατροφή”. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος θα ασχοληθούμε με διάφορα θέματα όπως: Μεσογειακή δίαιτα ,Τα φρούτα και τα λαχανικά στη διατροφή μας,Υγιεινό και θρεπτικό πρωινό ,Βλάβες που προκαλούν στα δόντια τα γλυκά και η ζάχαρη .Διαφήμιση και Διατροφή ,Σωστή καταναλωτική συμπεριφορά κ.ά. Αυτό θα γίνει μέσα από δραστηριότητες κατά τις οποίες τα παιδιά θα δοκιμάσουν φρούτα , λαχανικά,χυμούς,ένα υγιεινό πρωινό κ.λ.π
Το πρώτο φρούτο που δοκιμάσαμε είναι το ρόδι ,μια και είναι η εποχή του.

DSC00284

DSC00282

DSC00281

Επίσκεψη στην Πολεμική Αεροπορία

DSCF3315DSC00240Κατά το φετινό εορτασμό του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ όλοι οι μαθητές του σχολείου μας την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015 επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της 120ης Πτέρυγας Εκπαιδεύσεως Αέρος στη Μεσσήνη.
Περιηγήθηκαν στους χώρους είδαν και θαύμασαν διάφορα εκθέματα όπως :εκπαιδευτικά αεροπλάνα διαφόρων τύπων,πυροσβεστικό όχημα και στολή πυρόσβεσης ειδικά για αεροπλάνα, μέσα διάσωσης,κινητήρες και πολλά εξαρτήματα, αλεξίπτωτα,αντιαεροπορικά όπλα. Ενθουσιάστηκαν και στο σχολείο ζωγράφισαν διάφορα αεροπλάνα και κατασκεύασαν μόμπιλε.
DSC00250DSC00255DSCF3301DSC00287DSC00289DSC00291

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΟΝΕΩΝ

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ.) της Π.Ε. Μεσσηνίας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων και το 12ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας θα υλοποιήσει Σεμινάριο Γονέων με θέμα:
«Ενισχύοντας την Αυτοεκτίμηση του Παιδιού».
Στόχος είναι οι γονείς να κατανοήσουν τις ανάγκες και την συμπεριφορά των παιδιών τους και να ενισχύσουν την αυτοεκτίμηση τους.
Ομιλητές: Επιστημονική Ομάδα ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. της Π.Ε. Μεσσηνίας
Ημερομηνία διεξαγωγής σεμιναρίου: Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015
Χώρος: 12ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας
Ώρα: 18:00μ.μ.

H συμμετοχή είναι δωρεάν