Γιορτή Λήξης του σχολικού έτους 2021-22

Η εορτή  λήξης του σχολικού έτους έλαβε χώρα στο προαύλιο του σχολείου  την Τετάρτη 8 Ιουνίου με τη συμμετοχή όλων των μαθητών και τη συμβολή του συνόλου των εκπαιδευτικών  και στέφθηκε με επιτυχία. 

Η γιορτή περιελάμβανε αρχικά το θεατρικό δρώμενο «Κινητά και Ακίνητα» της Θούλης Στάικου,  με κεντρικό μήνυμα την ανάγκη για κίνηση και ανθρώπινη επαφή στον αντίποδα της ακινησίας και της αποξένωσης που επιβάλλει η τεχνολογία. Οι μαθητές της Ε ΄και  Στ΄ σε μια θαυμαστή συνεργασία έδειξαν με όλο το σώμα τους συντονισμένα την αδράνεια της εξ αποστάσεως επικοινωνίας και σατίρισαν συνηθισμένους διαλόγους και τις μηχανικές κινήσεις της χρήσης των κινητών τηλεφώνων. 

Το συμπέρασμα του θεατρικού δρώμενου το υιοθέτησαν εμπράκτως όλοι οι παρευρισκόμενοι  – γονείς, δάσκαλοι, παιδιά – και βρήκαμε όλοι μαζί την ευκαιρία μετά από δύο χρόνια απομόνωσης και εγκλεισμού να ασχοληθούμε με αθλητικές δραστηριότητες, κοινά παιχνίδια και διαγωνισμούς. 

Στο τρίτο μέρος της γιορτής οικοδεσπότες και παρουσιαστές της εκδήλωσης ήταν οι μαθητές της  Στ΄ τάξης. Το κεντρικό μήνυμα των τραγουδιών και των δρώμενων δεν ήταν άλλο από την Ειρήνη, αυτό το πολυπόθητο αγαθό που απειλείται στην γειτονιά μας. Τα παιδιά με τον μοναδικό πειστικό τους λόγο τραγούδησαν την ευχή για Ειρήνη, έφτιαξαν δικά τους πρωτότυπα τραγούδια και μια αλφαβήτα της Ειρήνης. Οργάνωσαν μια όμορφη έκθεση ζωγραφικής και τοπικών προϊόντων.  Πρότειναν την συνεργασία και την ομόνοια σε όλο τον κόσμο και μέσα σε αυτό το κλίμα αποχαιρετήσαμε την  Έκτη τάξη, για τον επόμενο σταθμό του ταξιδιού τους στην εκπαίδευση, για το Γυμνάσιο. 

Ενεργό ρόλο είχε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου που οργάνωσε μπουφέ μετά τη λήξη της γιορτής, καθώς και πολλές εκπλήξεις και δώρα για τα παιδιά της Στ΄ τάξης, αλλά και για όλα τα παιδιά του σχολείου. 

Ήταν μια βραδιά που έφερε την Κοινότητα του Σχολείου πιο κοντά, χαρήκαμε και συγκινηθήκαμε παρέα.  Αποχαιρετιστήκαμε με τον καλύτερο τρόπο για το επερχόμενο καλοκαίρι.

Το σχολικό έτος 2021-2022 σχεδιάστηκαν καινοτόμα προγράμματα από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των παρακάτω τάξεων:

  • Αγωγής Υγείας με τίτλο: 

α) «Δοντάκια γερά, τρώγοντας υγιεινά» με αναλαμβάνουσα εκπαιδευτικό την Σκλήρη Βενετία  και συμμετέχουσα την Γιολδάση Δήμητρα και τους μαθητές της Α΄ τάξης

β)  « Τρέφομαι σωστά- ζω καλύτερα» με αναλαμβάνουσα εκπαιδευτικό την  Πανταζή Βασιλική και τους μαθητές της Δ΄τάξης

γ) «Τρώγοντας έρχεται η όρεξη» με αναλαμβάνουσα εκπαιδευτικό την Κατσιρούμπα Παναγιώτα και τους μαθητές της Στ΄τάξης

  • Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  με τίτλο:

α)  « Πριν με πετάξεις… σκέψου» με αναλαμβάνουσα την εκπαιδευτικό Γιολδάση Δήμητρα    συμμετέχουσα την Σκλήρη Βενετία και τους μαθητές της Α΄τάξης

β)  « Περπατώ , περπατώ στο βουνό, στα ποτάμια, στα κάστρα και στο χωριό» με αναλαμβάνων εκπαιδευτικό τον Τριανταφυλλόπουλο Νικόλαο, συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς  τη Λούρα Ελένη, τη Μουκίδου Σοφία, το Σχολικό Νοσηλευτή Μπινιώρη Αναστάσιο και τους μαθητές της Ε΄και  Στ΄τάξης

γ) « Σεισμός –  Η πόλη ξαναγεννιέται» με αναλαμβάνουσα εκπαιδευτικό τη Γκούγκουλη Δήμητρα και τους μαθητές της Β΄τάξης.

  • Πολιτιστικών θεμάτων με τίτλο:

α) « Animation με πλαστελίνη» με αναλαμβάνουσα εκπαιδευτικό τη Λούρα Ελένη, συμμετέχοντες τους εκπαιδευτικούς Γεννάτου Ευγενία, Μπούρα Πέτρο και τους μαθητές της Στ΄ και της Γ΄τάξης. 

Όλα τα προγράμματα ολοκληρώθηκαν. 

Έτησια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς: 2020-2021 & 2021-2022)

Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή

Οι γονείς των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α’ δημοτικού, την Δ’ δημοτικού και την Α’ γυμνασίου, υποχρεούνται μέχρι 30/9/22 να καταθέσουν στο σχολείο το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή.