Καλοκαιρινή γιορτή

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εορτή που ετοίμασαν οι μαθητές του 12ου  Δημοτικού Σχολείου υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους με την ευκαιρία της λήξης του διδακτικού έτους. Γονείς και προσκεκλημένοι καταχειροκρότησαν τους μαθητές, αποχαιρέτησαν τους αποφοιτούντες και  ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σεπτέμβριο με την ευχή να συνεχίσουν να προσπαθούν να υλοποιήσουν το όραμα:

? Ο δάσκαλος να ?ναι δύναμη, πράξη ο μαθητής και το σχολείο γιορτή?.

Καλό Καλοκαίρι σε όλους !!!!

«Κέντρο Ανακύκλωσης»

Την Παρασκευή στις 5 Ιουνίου, η Ε΄και η Στ΄ τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκαν
την εταιρεία «Ανακύκλωση Μεσσηνίας».Η εταιρεία αυτή αναλαμβάνει την προετοιμασία
για την ανακύκλωση σιδήρου, μετάλλου, αυτοκινήτων ? φορτηγών και ηλεκτρονικών
συσκευών.Μας υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά και ευγένεια και ήταν πρόθυμοι να μας
ξεναγήσουν στο χώρο τους και να απαντήσουν σε όλες τις απορίες των παιδιών.
Η ξενάγηση ξεκίνησε εξηγώντας στα παιδιά ποια είναι η διαδικασία για την ανακύκλωση ενός αυτοκινήτου. Αφού τοποθέτησαν ένα από τα αυτοκίνητα στο συνεργείο, έδειξαν στους μαθητές με ποιο τρόπο αφαιρούν τα υγρά ενός αυτοκινήτου και κάποια βασικά του μέρη που μπορεί να βρίσκονται σε καλή κατάσταση και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για ανταλλακτικά. Στη συνέχεια οδηγηθήκαμε στον χώρο όπου γίνεται το «πακετάρισμα». Ένας μεγάλος γερανός έπιασε με την δαγκάνα του ένα αυτοκίνητο και το τοποθέτησε σε ένα μηχάνημα που ονομάζεται πρέσα. Εκεί το αυτοκίνητο συμπιέζεται από όλες του τις πλευρές και μετά ο γερανός το βγάζει από το μηχάνημα σε μορφή κύβου. Η ίδια διαδικασία πραγματοποιείται και με οποιαδήποτε άλλα μέταλλα από συσκευές ή κατασκευές όπου αφού έχουν καθαριστεί από καλώδια και υγρά υλικά τοποθετούνται με τον ίδιο τρόπο στην πρέσα. Σε ξεχωριστό σημείο συσσωρεύονται τα αλουμινένια κουτάκια τον αναψυκτικών τα οποία συμπιέζονται ξεχωριστά. Μετά την διαδικασία της συμπίεσης τοποθετούνται οι κύβοι αυτοί σε φορτηγά, όπου τους μεταφέρουν στις χαλυβουργικές εταιρείες που αναλαμβάνουν να τα λιώσουν, ώστε να ξαναχρησιμοποιηθεί το μέταλλο αυτό.
Εντυπωσιακή επίσης ήταν και η διαδικασία ανακύκλωσης των καλωδίων. Οι μαθητές βρέθηκαν σε ένα χώρο με πολλά καλώδια και ένα μηχάνημα όπου τα τοποθετούσαν μέσα σε αυτό σε κομμάτια. Στην συνέχεια το μηχάνημα τεμάχιζε το καλώδιο και διαχώριζε το πλαστικό μέρος του καλωδίου από το χαλκό. Το πλαστικό έβγαινε σε μορφή πολύχρωμης άμμου, εξαιτίας των χρωματιστών καλωδίων, ενώ ο χαλκός σε πολύ μικρά κομματάκια.
Στο τέλος της ξενάγησης υπήρχε ένα κέρασμα για όλους όπου τα παιδιά απόλαυσαν μέχρι να φύγουμε και να πάμε στο αθλητικό κέντρο Ολύμπικο όπου τους περίμενε πολύ παιχνίδι και διασκέδαση!