Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας – Παρακολούθηση ταινίας

Τον Φεβρουάριο οι μαθητές των Ε΄1 και Ε΄2 τμημάτων επισκέφτηκαν το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας και παρακολούθησαν την ταινία- ντοκιμαντέρ με τίτλο «Are you going to school today? Θα πας στο σχολείο σήμερα;» Η ταινία κατέγραφε τον καθημερινό αγώνα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές σε χωριά της Ινδίας προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του σχολείου.

Ακολουθούν οι εντυπώσεις των μαθητών από την προβολή της.

Ήλια

Εγώ πιστεύω πως η ταινία – ντοκιμαντέρ ήταν τέλεια διότι μας δείχνει πως είναι η ζωή για τα παιδιά στην Ινδία, τις δυσκολίες τους, όπως ότι τα σχολεία δεν έχουν πίνακες ούτε θρανία. Μέσα από αυτό το ντοκιμαντέρ πιστεύω πως όλοι μας μαθαίνουμε να εκτιμούμε ότι έχουμε και ότι δεν πρέπει να παραπονιόμαστε για τα υλικά αγαθά.

Αθηνά

Σήμερα είδαμε την ταινία  «Are you going to school today?» Δύο πράγματα μου έκαναν εντύπωση : το πόσο ένα παιδί αγαπάει το σχολείο και τη μάθηση και το πόσο αγωνίζεται για να πάει σχολείο και να μορφωθεί.

Ευαγγελία

Κατά τη γνώμη μου ήταν υπέροχο αλλά ταυτόχρονα σου προκαλούσε και λύπη. δεν είναι ότι καλύτερο να βλέπεις παιδιά να ζουν σε σπίτια και σχολείο φτιαγμένα με τούβλα και χώμα. Ούτε να βλέπεις παιδάκια να κλαίνε επειδή δεν έχουν νερό και φαγητό.

Σταύρος

Μου έκανε εντύπωση πως τα παιδιά περπατούσαν πολλές ώρες για να πάνε σχολείο ενώ κάποια δεν πήγαιναν καθόλου. Πραγματικά θα ήθελα αυτά τα παιδιά να ζουν σε άλλες συνθήκες.

Αχιλλέας

Το ντοκιμαντέρ που είδα με προβλημάτισε  πολύ. Με έκανε να νιώσω πως, εμείς που τα έχουμε όλα, δεν μας φτάνουν και ζητάμε και άλλα συνέχεια. Θα ήθελα όλα τα παιδιά του κόσμου να είναι ίσα, να μορφώνονται, να είναι χαρούμενα και ευτυχισμένα.