ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα 16 Νοεμβρίου 2020 και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2020 (ευχόμαστε) αναστέλλεται η λειτουργία των Δημοτικών σχολείων σε όλη τη χώρα. Θα ήταν ψέμα να πούμε ότι νιώσαμε έκπληξη καθώς από τον περσινό χειμώνα η πανδημία του COVID-19 μαστίζει όχι μόνο τη χώρα, αλλά ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως και να ‘χει όμως, αισθανόμαστε θλίψη που πρέπει να αντικατασταθεί η δια ζώσης διδασκαλία με την εξ αποστάσεως, γιατί κανένα μέσο δεν μπορεί να αναπληρώσει τη διδασκαλία μέσα στην τάξη. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας ωστόσο είναι έτοιμοι να σταθούν αντάξια στις προκλήσεις των καιρών και να προσπαθήσουν για το καλύτερο που μπορούν. Ο νέος τρόπος επικοινωνίας  μας θα είναι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και μέσω της ιστοσελίδας του σχολείου που θα πρέπει καθημερινά να ελέγχετε ( και τα δύο) για μηνύματα και ενημερώσεις.

Οι εκπαιδευτικοί θα σας στείλουν το πρόγραμμα των μαθητών και θα σας παρακαλούσαμε να μπαίνετε στο link δέκα λεπτά νωρίτερα για να ελέγχετε τον ήχο και την εικόνα καθώς το μάθημα θα είναι 30λεπτο και ο χρόνος πολύτιμος. Η συνέπεια θα είναι ο απόλυτος σύμμαχός μας.

Να θυμίσω την υποχρεωτικότητα παρακολούθησης των μαθημάτων.

Ας ελπίσουμε ότι τα σχολειά μας θα ξανανοίξουν γρήγορα και θα ξανασυναντηθούμε στις πραγματικές και όχι στις εικονικές αίθουσες διδασκαλίας.

Μέχρι τότε είμαστε ψύχραιμοι, παραμένουμε σπίτι, παραμένουμε ασφαλείς για να είμαστε μαζί και υγιείς μετά από λίγο καιρό.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ – ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ                                                      Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

«Λαγωνικάκειο Κληροδότημα»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι το «Λαγωνικάκειο Κληροδότημα»  προτίθεται να χορηγήσει οικονομική ενίσχυση για ένδυση και υπόδηση σε μαθητές αγόρια και κορίτσια των Δημοτικών σχολείων της Καλαμάτας, των οποίων οι οικογένειες βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία. Η διαπίστωση της αδυναμίας θα προσδιοριστεί από την πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου έτους 2019  που θα προσκομίσουν οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών (μέσω mail ή θα το φέρουν στο σχολείο 9:30 π.μ. με 11:00 π.μ.), αλλά και από οποιοδήποτε άλλο δημόσιο έγγραφο ή πιστοποιητικό όπως βεβαίωση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας Μεσσηνίας ή ακόμα και με επίσκεψη αντιπροσώπου του Ιδρύματος στην κατοικία των δικαιούχων, αν αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Όσοι ενδιαφέρονται, παρακαλώ να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση του σχολείου μέχρι την Παρασκευή 20  Νοεμβρίου 2020.

Εκ της Διευθύνσεως