Φύτεμα της ελιάς “Ήβη” στο σχολείο μας

Η Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 ήταν μια ξεχωριστή μέρα για το σχολείο μας. Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και τη Σχολική Επιτροπή με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Ελιάς και Ελαιολάδου έφεραν στο σχολείο μας και φυτέψαμε μια ελιά. Είχε προηγηθεί ψηφοφορία για το όνομα που θα της δίναμε και η κάλπη ανέδειξε το όνομα Ήβη.
Η Ήβη στην ελληνική μυθολογία ήταν η θεά της νεότητας και της ζωντάνιας. Ήταν κόρη του Δία και της Ήρας. Είχε αναλάβει να προμηθεύει τους Θεούς με νέκταρ και αμβροσία. Η αμβροσία ήταν μια τροφή που τους διατηρούσε πάντα νέους. Η Ήβη παντρεύτηκε τον Ηρακλή όταν αυτός ανέβηκε στον Όλυμπο ως ημίθεος και απέκτησαν δυο παιδιά: τον Αλεξιάρη και τον Ανίκητο.
Ποιο όνομα, λοιπόν, θα ήταν πιο κατάλληλο για το δεντράκι μας από αυτό; Γιατί η ελιά είναι ένα αιωνόβιο δέντρο – δεν γερνάει ποτέ – που μας προσφέρει τον καρπό της και το λάδι της που είναι το ελιξίριο της υγείας και μας βοηθά να σφύζουμε από υγεία και δύναμη , όπως ο Ηρακλής!! Μας διατηρεί με τα καλλυντικά προϊόντα, που φτιάχνουμε από το λάδι της, νέους και όμορφους και μας δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε όλα τα υποπροϊόντα της.
Όλοι οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του σχολείου και με πρωτεργάτες τους μαθητές της Στ΄ ως οι μεγαλύτεροι του σχολείου φυτεύτηκε η Ήβη μας προς τιμή των μικρότερων μαθητών της Α΄τάξης και μετά από 5 χρόνια όταν αυτοί θα πηγαίνουν στην Στ΄ τάξη ευελπιστούμε να μαζέψουμε και τους πρώτους καρπούς.
Μέχρι τότε θα την περιποιούμαστε, θα την ποτίζουμε και θα την φροντίζουμε όπως πρέπει για να την παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μαθητών που θα φοιτήσουν στο σχολείο μας!