Πρωτοχρονιάτικη εορτή

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα οι μαθητές της Α΄και Β΄τάξης του σχολείου  έδωσαν ραντεβού με γονείς, φίλους και συγγενείς  στην αίθουσα εκδηλώσεων για να παρουσιάσουν τη γιορτή που ετοίμασαν μαζί με τις εκπαιδευτικούς τους για τα Χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά.

Οι μαθητές της Α΄ τάξης υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους Ηλιοπούλου Άννας παρουσίασαν το θεατρικό « Φρικαντέλλα, Η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα»

 

 

 

 

 

και οι μαθητές της Β΄ τάξης υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους Ρούτση Κωνσταντίνας το θεατρικό « Οι καλικάντζαροι στο σπίτι του Άι-Βασίλη»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με νάζι, κέφι και ταλέντο μας διηγήθηκαν πώς όλα μπορούν να συμβούν τη νύχτα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τότε που οι καρδιές των ανθρώπων είναι ανοιχτές και η καλοσύνη , η αλληλεγγύη και η αγάπη βρίσκουν τρόπο να μαγέψουν και να μεταμορφώσουν ανθρώπους , μάγισσες και ξωτικά.

Στο τέλος προσφέρθηκαν γλυκίσματα φτιαγμένα από τους γονείς και ακολούθησε χορός .

Η γιορτή μας επαναλήφθηκε την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου εμπλουτισμένη με τραγούδια και κάλαντα στα Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά από τους μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης προκειμένου να την παρακολουθήσουν εκτός από γονείς και όλοι οι μαθητές του σχολείου.


 

 

 

 

 
Ευχόμαστε σε όλους Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένο το νέο Έτος 2018 με υγεία, χαρά και αγάπη για όλο τον κόσμο.

Προσφορά Αγάπης

 

Με ενθουσιασμό και προθυμία αποφασίσαμε και φέτος να συνδράμουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων του ο καθένας όχι μόνο το «Χαμόγελο του Παιδιού» όπως κάθε χρόνο αλλά και την «Κιβωτό του κόσμου».
Συζητήσαμε και για τις δύο εθελοντικές , μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, μάθαμε για το έργο τους και δείξαμε εμπράκτως την αλληλεγγύη μας.

 

Ευχόμαστε καλή συνέχεια και δεσμευόμαστε να είμαστε αρωγοί στην προσπάθειά τους.

 

« Η Μάνα Ελιά της Καλαμάτας»

Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Γ΄και Δ΄ τάξης

Στις 7 Δεκέμβρη είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το Ινστιτούτο Ελαίας και Οπωροκηπευτικών προκειμένου να δούμε από κοντά την υπεραιωνόβια « Μάνα  ελιά» της Καλαμάτας.

Η  « Ελιά της Καλαμάτας» βρίσκεται μέσα στην πόλη της Καλαμάτας και συγκεκριμένα στον αυλόγυρο του Ινστιτούτου Ελαίας και Οπωροκηπευτικών, στην οδό Λακωνικής. Έχει περίμετρο κορμού περίπου 9 μέτρα, περίμετρος κλαδιών 15 μέτρα και ύψος 14 μέτρα.

Είναι υπεραιωνόβια ελιά, αντιπροσωπευτική της ποικιλίας  «Αετονυχολιά» που θεωρείται ότι είναι το μητρικό φυτό της ποικιλίας« Καλαμών».

Το συγκεκριμένο δέντρο κηρύχθηκε «Διατηρητέο Μνημείο της φύσης» από το 1980.

Η ιστορία της « Μάνας  ελιάς» αρχίζει σύμφωνα με ειδικούς πριν από 800 – 850 χρόνια. Σύμφωνα με άλλη  μέθοδο χρονολόγησης η ηλικία της υπολογίστηκε στα 1.733 έτη. Η διαδρομή της συνεχίζεται μέσα στους αιώνες για να φτάσει στην εποχή της Ελληνικής επανάστασης του 1821 και της καταστροφής της Μεσσηνίας από τα στρατεύματα του Ιμπραήμ. Ο θρύλος αναφέρει πως ήταν το μοναδικό δέντρο που διασώθηκε από τη μανία του κατακτητή.

Σήμερα γνωρίζουμε πως τα δέντρα  αυτής της ποικιλίας στην Πελοπόννησο αλλά και πολλά στην υπόλοιπη Ελλάδα προέρχονται από το μέχρι σήμερα σωζόμενο δέντρο στην πόλη της Καλαμάτας.

Στόλισμα χριστουγεννιάτικου δέντρου!

 

 

 Είναι παράδοση πια στο σχολείο να στολίζεται το χριστουγεννιάτικο δέντρο από τη γυμνάστρια του σχολείου και τους μαθητές της Α΄ τάξης. Έτσι και φέτος από τις αρχές Δεκεμβρίου για να μπούμε στο κλίμα των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με χαρούμενη διάθεση και πολύ μεράκι πιάσαμε δουλειά και ιδού το αποτέλεσμα: