ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι, γονείς και μαθητές,
Ο Ιούνιος του 2023 σήμανε τη λήξη της θητείας μου ως Διευθύντριας στο 12 ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας. Υπηρέτησα σε αυτή τη θέση 12 χρόνια ( συμβολικό μάλλον) και προσπάθησα να υλοποιήσω το όραμά μου που περικλείεται στην παρακάτω ακροστιχίδα:

Αν σε αυτό προσθέσεις την οργάνωση της καθημερινότητας με τρόπο που να εξυπηρετείται η ασφάλεια των μαθητών, τον εκσυγχρονισμό του σχολείου και την ριζική ανανέωση της υλικοτεχνικής του υποδομής με σκοπό τον εναρμονισμό της μαθησιακής διαδικασίας με τις απαιτήσεις των νέων διδακτικών μεθόδων και την εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες σχηματίζεται η πλήρης εικόνα του οράματός μου για το σχολείο.
Πιστεύω ακράδαντα στη φράση του Νέλσονα Μαντέλα γι΄αυτό και την επέλεξα ως μότο στην ιστοσελίδα του σχολείου μας: Η παιδεία είναι το πιο ισχυρό όπλο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να αλλάξουμε τον κόσμο.
Με τη βοήθεια του συνόλου των συναδέλφων που συνεργάστηκα αυτά τα χρόνια, με τους γονείς και κηδεμόνες και με τους μαθητές δυο σειρών που φοίτησαν στη θητεία μου με τη συνδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και με πολύ , πολύ προσωπική εργασία και μόχθο , είμαι πολύ περήφανη για το σχολείο που θα παραδώσω στον επερχόμενο συνάδελφο. Και σεις να είστε περήφανοι για το σχολείο σας, να το φροντίζετε, να αγαπάτε τους δασκάλους και τους συμμαθητές σας και να χαρίσετε στο διάδοχό μου πλήρη αποδοχή και στήριξη για να υπηρετήσει με τη σειρά του το δικό του όραμα!
Καλή συνέχεια!