ΚΑΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ!!!!

Μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων που μαζεύεται πλήθος κόσμου για να φάει, να πιει και να διασκεδάσει έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε να μένει πίσω ένα βουνό από σκουπίδια που προσπαθούμε να τα στριμώξουμε σε σακούλες για να τα μεταφέρουμε στους κάδους.
Στο σχολείο μας φέτος αποφασίσαμε ότι θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε όσο μπορούμε την παραγωγή σκουπιδιών που επιβαρύνει το περιβάλλον και υλοποιούμε το πρόγραμμα «Μηδενικά απορρίμματα» (Zero Waste). Έτσι την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου που βγήκαμε στο προαύλιο του σχολείου για να απολαύσουμε την παραδοσιακή μακαρονάδα που είχαν φτιάξει για μας τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και να πιούμε φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι κάθε μαθητής είχε φροντίσει να φέρει από το σπίτι του το δικό του μπολάκι , πιρούνι και ποτήρι.
Μετά τη γιορτή τα ζωικά απορρίμματα είχαν μαζευτεί στον ειδικό κάδο που λειτουργεί καθημερινά στο σχολείο για τα υπολείμματα από το κολατσιό των μαθητών και τα δωρίσαμε στις κοτούλες ενός μαθητή του σχολείου, τα φυτικά κατέληξαν στο σχολικό κομποστοποιητή που βρίσκεται στον σχολικό κήπο και το μόνο που έμεινε ήταν ένας σωρός από σερπατίνες
που αφού οι μαθητές έπαιξαν και διασκέδασαν τις μετέφεραν στον κάδο ανακύκλωσης για χαρτί.


Να , λοιπόν, πώς μπορεί να γίνει πράξη αυτό που φαντάζει αδύνατον: Να γίνει μια γιορτή και να μην έχουμε σκουπίδια!


Οι μαθητές είναι οι αυριανοί πολίτες και έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο!


Μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμά τους!