Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης για τα Χριστούγεννα

Αγαπημένα μου παιδιά!

Ανυπομονείτε για τα Χριστούγεννα; Μήπως ξέρετε πόσες μέρες απομένουν μέχρι τις γιορτινές ημέρες; Για να μη χάσετε το μέτρημα, σας έφτιαξα ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα 😉 Κάντε κλικ στον αριθμό της αντίστοιχης ημέρας και δείτε τη δραστηριότητα-έκπληξη. Μη βιάζεστε όμως, η δραστηριότητα της κάθε ημέρας δεν θα ανοίξει πριν την ώρα της!

Θέλω πάντα να θυμάστε, να τηρείτε το χρόνο που επιτρέπεται να ασχοληθούμε με τον υπολογιστή, το tablet ή το κινητό, όπως έχουμε πει στο μάθημά μας!

ΟΔΗΓΙΕΣ

Πώς βλέπω το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα;

(μπορώ να μπω από υπολογιστή, tablet, κινητό)

Προσοχή! Πάντα θυμόμαστε, να τηρούμε το χρόνο που επιτρέπεται να ασχοληθούμε με τον υπολογιστή, το tablet ή το κινητό, όπως έχουμε πει στο μάθημά μας!

Βήμα 1: Ζητάω τη βοήθεια ενός ενήλικα

Βήμα 2: Ανοίγω ένα φυλλομετρητή/browser (π.χ. Google Chrome) και επισκέπτομαι την ιστοσελίδα: https://view.genial.ly/6567bb806f68e60014266de5

Βήμα 3: Κάνω κλικ κάθε φορά στον αριθμό της αντίστοιχης ημέρα (δηλ. στις 2 Δεκεμβρίου θα κάνω κλικ στον αριθμό 2). Οι δραστηριότητες των προηγούμενων ημερών παραμένουν ενεργές. Οι επόμενες όμως δεν ανοίγουν μέχρι να φτάσει η αντίστοιχη ημέρα.

Πολλές ευχές σε όλους!

κ. Χριστίνα των υπολογιστών 😊

Απόκτησε ένα Αστέρι της ευχής

Σας ενημερώνουμε ότι  και  τη  φετινή  χρονιά   το σχολείο   μας    συμμετέχει   στο πρόγραμμα  “Αστέρι της Ευχής”, που αποτελεί μέρος του Make a Wish (Κάνε- μια- Ευχή Ελλάδος).

Το Αστέρι της Ευχής γιορτάζει και ετοιμάζεται να ταξιδέψει με επετειακούς ρυθμούς σε όλη την Ελλάδα! 25 χρόνια μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, όλοι μαζί, έχουν καταφέρει να εκπληρώσουν εκατοντάδες ευχές παιδιών και να δώσουν τη δύναμη και την ελπίδα που έχουν ανάγκη, για να συνεχίσουν να αγωνίζονται.

Με μία συμβολική δωρεά των 2€, μπορούμε να βοηθήσουμε για ακόμη μία χρονιά να εκπληρωθούν κι άλλες ευχές με το αναμνηστικό χάρτινο Αστέρι της Ευχής.

Φέτος τα Χριστούγεννα, επιδράστε θετικά στη ζωή των παιδιών με σοβαρές ασθένειες.

230 παιδιά είναι σε αναμονή για την εκπλήρωση της ευχής τους.

Αν  επιθυμείτε   να  ενισχύσετε  το  έργο  του  «Κάνε Μια  Ευχή  Ελλάδας», το  παιδί  σας  θα  μπορούσε  να  προμηθευτεί  ένα  ή περισσότερα  Αστέρια  Ευχής  από  τη  δασκάλα  της  τάξης  του. (ως 15 Δεκεμβρίου 2022).

Γιορτή 17 Νοέμβρη

Ανήμερα της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη 1973, η οποία αποτέλεσε την απαρχή της πτώσης της δικτατορίας στη χώρα μας, οι  μαθητές της Ε’ του σχολείου μας , μέσα από αφηγήσεις, απαγγελίες, δρώμενα, τραγούδια και ντοκουμέντα, ξεδίπλωσαν μπροστά μας όλα όσα συνέβησαν εκείνες τις τρεις μέρες του Νοέμβρη του ΄73 στο Πολυτεχνείο, με την ηρωική αντίσταση των φοιτητών ενάντια στη χούντα και τον αγώνα τους για Ελευθερία και Δημοκρατία.
Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά μας!!!!.

«Ξέρεις ελευθερία δεν είναι πάντα να φεύγεις. Ελευθερία είναι, να επιλέγεις πότε θέλεις να μείνεις…!!!»

Ρενέ Στυλιαρά

Ενημερωτική εκδήλωση

Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS Καλαμάτας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

«Πώς και γιατί πρέπει να υπάρχουν όρια στη σχέση γονέα παιδιού» .

Συχνά οι γονείς αναρωτιούνται: «Τι είναι τα όρια;», «Σε τι χρησιμεύουν;»,  «Πώς θέτουμε υγιή όρια;», «Γιατί τα παιδιά δεν κατανοούν τη χρησιμότητα τους;», «Θα με αγαπάνε τα παιδιά μου αν βάλω όρια;».

Σε αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα που απασχολούν τους γονείς, θα προσπαθήσουν να απαντήσουν οι έμπειρες ψυχολόγοι των παιδικών χωριών SOS Καλαμάτας, Κλειώ Κατιγιαννάκη και Χριστίνα Αναστασοπούλου.

 

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Είσοδος ελεύθερη

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου

Νέο QR code για τα νέα και τις ανακοινώσεις του σχολείου μας.

Θέλετε να ενημερωθείτε για τα νέα του σχολείου;

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σαρώσετε με την εφαρμογή του κινητού σας τον παρακάτω κωδικό και θα οδηγηθείτε στον ιστότοπο του σχολείου και πιο συγκεκριμένα στη σελίδα με τα ΝΕΑ και τις ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ.

Στη σελίδα ΔΡΑΣΕΙΣ μπορείτε να βλέπετε τις δράσεις που γίνονται για το σχολικό έτος 2023-2024 για κάθε τάξη ξεχωριστά.

Ανακυκλώνουμε τηγανέλαια – Σεβόμαστε το περιβάλλον

Ένα λίτρο χρησιμοποιημένου ελαίου (τηγανέλαιο)  ρυπαίνει σχεδόν ένα εκατομμύριο λίτρα νερού. Την ποσότητα, που χρησιμοποιεί ο μέσος άνθρωπος σε 14 χρόνια!

Τα χρησιμοποιημένα βρώσιμα έλαια (τηγανέλαια) αν απορριφθούν στο περιβάλλον προκαλούν σοβαρή υποβάθμιση στο έδαφος ή στο νερό. Αν απορριφθούν στην αποχέτευση προκαλούν πρόβλημα στις σωληνώσεις του σπιτιού και στο σταθμό επεξεργασίας λυμάτων στον οποίο θα καταλήξουν.

Στο σχολείο μας υπάρχει κάδος συλλογής χρησιμοποιημένων ελαίων (τηγανέλαιων).

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να μαζέψετε τα τηγανέλαιά σας σε ένα πλαστικό μπουκάλι 1,5L το οποίο κλείνετε πολύ καλά και να το ρίχνετε στον κάδο ανακύκλωσης. Ο κάδος θα βρίσκεται δίπλα από την κεντρική είσοδο του σχολείου.

Γιατί ανακυκλώνω; Σκάναρε το QR code για να ενημερωθείς.