ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

    Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας αποφάσισε οι μαθητές να μεταβούν στο γήπεδο του Μεσσηνιακού προκειμένου με τάξη και ασφάλεια να επιδοθούν στην υλοποίηση αθλητικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων με κοινό σύνθημα : «Το σχολείο σε κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά»

Όταν ήρθαμε σε επαφή με τους υπεύθυνους του Μεσσηνιακού για να κανονίσουμε τον τρόπο και την ώρα μετάβασής μας, η εγκαρδιότητα της φιλοξενίας που μας προσφέρθηκε μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Μας στάλθηκε υλικό που επεξεργάστηκαν οι μαθητές πριν την επίσκεψη και αφορούσε στην ιστορία αλλά και τη σημασία του Ομίλου που δραστηριοποιείται στον ίδιο χώρο από το 1888 και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο μουσείο αλλά και στο χώρο του γηπέδου μάθαμε  πολλά και σημαντικά που δε γνωρίζαμε, αθληθήκαμε, χαρήκαμε, ενθουσιαστήκαμε!

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκτός από τον Πρόεδρο του Μεσσηνιακού κ. Στασινόπουλο, τον κ. Ζερίτη Χρήστο  που ήταν ο υπεύθυνος υποδοχής και με περισσή ευγένεια και χαμόγελο κατάφερε να περάσουμε μια αξέχαστη μέρα!

Μας έστειλε μάλιστα και μια επιστολή , την οποία παραθέτουμε:

 

Παιχνίδια τώρα εδώ στον ιστορικό Μεσσηνιακόοο….


Αυτό το αυτοσχέδιο τραγουδάκι το οποίο εμπνεύστηκαν και τραγούδησαν τα παιδάκια του Νηπιαγωγείου Λαιίκων, όταν εγκαινίασαν τις σχολικές επισκέψεις στο γήπεδο Μεσσηνιακού στις 24 Ιουνίου 2021, ήρθε σήμερα ως μήνυμα να βρεί την εφαρμογή του στην επίσκεψη που πραγματοποίησαν σήμερα 24 Σεπτεμβρίου 2021, τα παιδιά του 12ου Δημοτικού σχολείου Καλαμάτας, τα «γειτονάκια» μας αφού το σχολείο του απέχει λίγα λεπτά περπάτημα από γήπεδό μας.
Ήρθαν λοιπόν τα παιδόπουλα όλων των τάξεων, τάξη-τάξη, με μεγάλη τάξη, οργανωμένα με τα σακίδιά τους, με διάθεση για παιχνίδι και ειδικά αθλήματα, προκειμένου να συμμετέχουν στον εορτασμό της «Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού», και καταλήξαμε να δημιουργήσουν τα παιδιά μια ξεχωριστή γιορτή η οποία καταγράφηκε και θα αποτελέσει άλλο ένα ιστορικό περιστατικό στην αθλητική ιστορία του Μεσσηνιακού και της Καλαμάτας.

Μας έφεραν την αφίσα τους, γεμάτη ζωγραφιές από ευφάνταστο χέρι, στολισμένη με σχέδια και πολλή αγάπη. Αθλητικά ντυμένα, με τις μάσκες τους, με τα selftest τους και την απεριόριστη διάθεση για παιχνίδι.
Εκπαιδευτικοί εξαίρετοι, σοβαροί και εξαιρετικής διάθεσης άνθρωποι, σαν κύκνοι αγκάλιαζαν τα παιδάκια και τα βοήθησαν να προσαρμόσουν την ορμή τους σε οργανωμένα παιχνίδια.
Προπονήτριες του Μεσσηνιακού παρευρέθηκαν και δίδαξαν στα παιδιά αγωνίσματα του Στίβου (οι κυρίες Χαντζή και Λυκοτραφίτη) ενώ η Γεωργία Σουρή δίδαξε το Βόλεϊ.
Τρεχαλητά και μπάλες, σχοινάκια και υπερπήδηση εμποδίων, ταχύτητες και ρίψεις, άλματα και καρφιά, χαρούμενες φωνές στην φωτεινή μέρα, φωτογραφίσεις και περιστατικά ήταν στην ημερήσια διάταξη και μεγάλος αριθμός ταλέντων που ξεχώρισαν. Ταλέντα αληθινά που αν προσεχθούν θα στελεχώσουν ομάδες και συλλόγους.

Επίσκεψη στο Μουσείο Αθλητικής Ιστορίας που γέμισε με βλέμματα θαυμασμού με τις κυπελάρες που κράτησαν στα χέρια τους, με τις παλιές φωτογραφίες, με τις φανέλες και τα λάβαρα από 133 χρόνια ιστορίας.
Εξουθενωμένα αποχώρησαν, ευχαριστημένα που γέμισαν το πρωινό τους με αθλητισμό. Δόθηκαν στην Διευθύντρια του σχολείου τους 100 αναμνηστικά της επισκέψεώς τους και από ένα παστελάκι «Το Καλαματιανό» για κάθε παιδάκι.
Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς και τα παιδάκια του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας που μας επισκέφθηκαν. Μείναμε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του γράφοντος η ετοιμόλογη απάντηση που του δόθηκε από τριτάκι κοριτσάκι, στην ερώτησή του «Παιδάκια, ξέρετε τι είναι το Μουσείο;». «Όχι βέβαια τα μούσια σας κύριε Χρήστο. Το Μουσείο είναι μια αίθουσα που έχει παλιά πράγματα».
«Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά, έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα…..».

 

Για λογαριασμό του Μεσσηνιακού Γ.Σ.1888

Χρήστος Νικ. Ζερίτης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *