Επαναλειτουργία σχολικών μονάδων

Αγαπητoί  γονείς και μαθητές Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά!!!

Όπως θα έχετε πληροφορηθεί από τα ΜΜΕ τη Δευτέρα 10 Μαΐου ανοίγουν πάλι τα σχολεία με απαραίτητη προϋπόθεση τα αυτοδιαγνωστικά τεστ (selftests)  και τα μέτρα προστασίας που ήδη εφαρμόζονται  για μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό.

  1. Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και προσωπικό των σχολείων παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ.
  2. Οι μαθητές/οι εκπαιδευτικοί κάνουν τα self-testsστο σπίτι τους. Σε μαθητές  κάτω των 13 ετών το τεστ θα διενεργείται από ενήλικο. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή τη Δευτέρα το πρωί.
  3. Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

Αν το self-test είναι αρνητικό:

Για τους μαθητές, εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους κάθε ημέρα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης ή όποτε τους ζητηθεί.

Για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας  self-testing.gov.gr.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

Αν το self-test είναι θετικό:

Εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας  self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid-test σε δημόσια δομή.

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

 

Θα πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε τα μέτρα κατά του κορωνοϊού. Θα πρέπει επίσης να κρατάμε αποστάσεις, να φοράμε μάσκα, να έχουμε κι άλλες μάσκες στην τσάντα μας και γενικά να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής. Αν κάποιος μαθητής αισθάνεται αδιαθεσία ή έχει πυρετό ή βήχα θα πρέπει να ενημερώνεται ο γιατρός  του και να παραμένει σπίτι του μέχρι να γίνει καλά.

Με εκτίμηση

Η Διευθύντρια

Τσορώνη Ιωάννα Μαρία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *