Η γιορτή του Πολυτεχνείου

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας έγιναν εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου οι μαθητές της Ε’ τάξης, με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Αναστασοπούλου Κων/νας και της μουσικού κ. Δημητροπούλου Παναγιώτας, ανέλαβαν τις εκδηλώσεις.

Στην αρχή, η δ/ντρια του σχολείου κ. Τσορώνη Ιωάννα- Μαρία διάβασε το μήνυμα του υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου Κώστα. Αμέσως μετά το λόγο πήρε η κ. Αναστασοπούλου Κων/να, η οποία μίλησε για το νόημα της επετείου και για το χρονικό των γεγονότων. Κατόπιν ο λόγος δόθηκε στους μαθητές, οι οποίοι παρουσίασαν το θεατρικό με τίτλο: «Έμενα με νοιάζει.»

Το θέμα του θεατρικού ήταν το πώς η αδιαφορία μπορεί να οδηγήσει στην κατάλυση της δημοκρατίας και της επικράτησης απολυταρχικών καθεστώτων.

Ενδιάμεσα στις σκηνές του θεατρικού οι μαθητές απήγγειλαν ποιήματα και ερμήνευσαν τραγούδια στο πνεύμα της ημέρας. Μερικά από τα ποιήματα ήταν «Αν θες να λέγεσαι άνθρωπος.» Τάσου Λειβαδίτη, «Το αγόρι και η πόρτα» του Γιάννη Ρίτσου κ.α. Ενώ κάποια από τα τραγούδια που ακούστηκαν ήταν « Το Σφαγείο» του Μίκη Θεοδωράκη, «Μη μου μιλάς.» του Μάνου Λοϊζου, «Ο Στρατιώτης» του Μάνου Λοϊζου κ.α.

Οι μαθητές της Ε’ τάξης συγκίνησαν και προβλημάτισαν τους δασκάλους, τους γονείς και τους συμμαθητές τους σχετικά με τα αγαθά της δημοκρατίας.

Στους μαθητές της Ε’ δόθηκε η ευκαιρία μέσα από την προετοιμασία της γιορτής να πληροφορηθούν και να πληροφορήσουν τα γεγονότα από το 1967 έως το 1974 και κυρίως να αφυπνιστούν πως όλοι μας πρέπει να διαφυλλάττουμε τη δημοκρατία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *