ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Οι μαθητές της Δ’ τάξης ( Δ’1 και Δ’2) με τις εκπαιδευτικούς τους, επισκέφθηκαν στις 19 Μαρτίου,  το Σύγχρονο Μουσείο Τεχνολογίας, Επιστήμης και Καινοτομίας <<Ευγενία Κανελλοπούλου>>.

Το μουσείο αποτελεί χώρο έκθεσης κατασκευών, ευρεσιτεχνιών και πειραμάτων, χώρο μελέτης, έρευνας και δραστηριοτήτων. Όλες οι δημιουργίες έχουν επιστημονική ορθότητα, παιδαγωγική καταλληλότητα και ασφαλή χρήση.

Οι μαθητές εκεί θαύμασαν χειροποίητα τεχνολογικά εκθέματα που για τη δημιουργία τους απαιτήθηκε πολλή μελέτη, σχολαστική σχεδίαση και προσεκτική κατασκευή. Έμαθαν ότι για κάθε δημιουργία συνυπάρχουν πολλές επιστήμες: Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Μηχανολογία και άλλες. Ο κάθε μαθητής χωριστά κράτησε στα χέρια του και χειρίστηκε ένα διαφορετικό έργο όπως: Έναν χειροκίνητο ανελκυστήρα σε διώροφο κτίριο, έναν ανεμόμυλο, μια θερμοτραμπάλα, ένα ρομπότ-δρομέα, μια βάση εκτόξευσης πυραύλων, ένα τηλεχειριζόμενο ερπυστριοφόρο, ένα πυροσβεστικό όχημα και άλλα χειροποίητα εκθέματα.

Ο υπεύθυνος του μουσείου κ. Χρήστος Κανελλόπουλος εξήγησε στα παιδιά την κάθε κατασκευή και τα ενθάρρυνε ώστε και αυτά να δημιουργήσουν ένα δικό τους έργο και μέσα από αυτή τη διαδικασία να μάθουν να σκέφτονται, να ερευνούν, να σχεδιάζουν, να πειραματίζονται, να ανακαλύπτουν, να κατασκευάζουν, να συνεργάζονται και να χαίρονται τις δημιουργίες τους.

Οι εντυπώσεις από την επίσκεψη ήταν πολύ θετικές και οι μαθητές ενθουσιασμένοι από τη συμμετοχή τους σε αυτήν.Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *