Επίσκεψη στο ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία (3/12) οι τάξεις Ε΄και Στ’ επισκέφτηκαν το ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας την 30/11/18.
Στην αρχή, μας υποδέχθηκαν με χαρά ξεναγώντας μας στους χώρους. Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να δουν την αίθουσα αποκατάστασης, τους χώρους διδασκαλίας, το προαύλιο, τους χώρους κινησιοθεραπείας, τις αίθουσες μελέτης, κατασκευής κοσμήματος και το χώρο παρασκευής φαγητού. Ακόμα οι μαθητές μας είδαν κατασκευές από τους μαθητές του ΚΕΦΙΑΠ από πυλό, παπιέ- μασέ και τέμπερα που κοσμούν τους τοίχους του ΚΕΦΙΑΠ.
Ύστερα οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και έκαναν δραστηριότητες με τους μαθητές του ΚΕΦΙΑΠ. Ζωγράφισαν, έφτιαξαν κοσμήματα και προετοίμασαν γλυκίσματα. Οι μαθητές του ΚΕΦΙΑΠ χάρηκαν με την επίσκεψη των μικρών μαθητών και γνωρίστηκαν μαζί τους. Στο τέλος των δράσεων παρακολουθήσαμε μια παρουσίαση που μας εξηγούσε τα είδη των αναπηριών και τον τρόπο που πρέπει να επικοινωνούμε με τα άτομα αυτά.
Στους μαθητές δόθηκε η ευκαιρία να γνωριστούν και να επικοινωνήσουν με άτομα που έχουν αναπηρία και να προβληματιστούν για τον τρόπο που από εδώ και πέρα θα βλέπουν και θα αντιμετωπίζουν τα άτομα αυτά.
        

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *