ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Στις 18 Απριλίου 2018, οι μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξης του σχολείου μας μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, επισκέφθηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Καλαμάτας στη δυτική παραλία.
Η επίσκεψη αυτή εντάχθηκε στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης, με θέμα “Κυκλοφορούμε με ασφάλεια”.
Εκεί μας περίμεναν και μας καλωσόρισαν οι υπεύθυνοι λειτουργίας του Πάρκου δημοτικοί αστυνομικοί: Έφη Δουρούμη και Δημήτρης Δημητρούλιας. Πρώτα έγινε παρουσίαση με εποπτικό υλικό βασικών κανόνων και σημάτων οδικής κυκλοφορίας. Στη συνέχεια οι μαθητές εξέφρασαν απορίες και προβληματισμούς στους οποίους απάντησαν οι υπεύθυνοι. Ακολούθησε το πρακτικό μέρος, στο οποίο αρχικά οι μαθητές διέσχισαν με σωστό τρόπο τη διάβαση πεζών και ύστερα περπάτησαν στους δρόμους του Πάρκου, παρατηρώντας τα σήματα οδικής κυκλοφορίας με την καθοδήγηση και επεξήγηση από τους υπεύθυνους. Αργότερα τα παιδιά κάνοντας χρήση ποδηλάτων, φορώντας κράνος και φωσφοριζέ γιλέκο, εξασκήθηκαν στην ασφαλή κυκλοφορία τους στον δρόμο ως ποδηλάτες και ως πεζοί. Προβληματίστηκαν για τους κινδύνους που διατρέχουν όταν δεν είναι προσεκτικά και δεν ακολουθούν τους κανόνες ασφαλείας στις μετακινήσεις τους ως επιβάτες, πεζοί και οδηγοί ποδηλάτων.
Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με όλες αυτές τις δράσεις, υποσχέθηκαν πως θα τηρούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και θα τους υπενθυμίζουν στους γονείς τους. Φεύγοντας ευχαρίστησαν τους υπεύθυνους για την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση και την εγκάρδια φιλοξενία τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *